Името на Антъни Левандовски отново обиколи медиите по света. Мъжът

...
Името на Антъни Левандовски отново обиколи медиите по света. Мъжът
Коментари Харесай

Бившият служител на Google, който бе осъден да плати $179 млн. на компанията

Името на Антъни Левандовски още веднъж обиколи медиите по света. Мъжът бе инженер, ангажиран в подразделението за самостоятелно шофиране на софтуерния колос Гугъл. Той бе упрекнат, че е откраднал над 14 хиляди конфиденциални файла преди да напусне компанията и да основе своя лична в същото направление, напомня The Wall Street Journal.

В сряда съд в Сан Франциско осъди Левандовски да заплати $179 млн. на Гугъл, признавайки го за отговорен. Малко след решението на съдията, той подаде документи за частен банкрут.

Левандовски напуща подразделението за самостоятелно шофиране Waymo, благосъстоятелност на Гугъл, през 2016 година По-късно той оказва помощ за основаването на компания, която скоро по-късно бе добита от Uber Technologies Inc. В последна сметка това даде начало на дълъг правосъден сблъсъск.

Гугъл стартира дело против Uber през 2017 година поради откраднатите от Левандовски файлове. Според Waymo, открадната информация е употребена за основаването на датчик, който употребява светлинни импулси, с цел да засича обекти на пътя. Същият датчик оказва помощ на Uber да форсира доста създаването на самостоятелни коли.

Самите Uber и Waymo реализираха съглашение през 2018 година Първата даде обещание да не употребява технологичта и се съгласи да трансферира 0,34 % от акциите си на Waymo; тогава на стойност към $245 млн. Въпреки това съдът настоя прокурорите да проверяват компанията и Левандовски за откраднатите секрети. През август на мъжа бяха повдигнати 33 обвинявания поради кражбата на документите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР