Името на акад. Николай Денков е много добро и ако

...
Името на акад. Николай Денков е много добро и ако
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Може за 6 месеца да се направи правителство, да се свърши малко работа

" Името на акад. Николай Денков е доста положително и в случай че той успее да подбере по-безпристрастен и допустим екип, това държавно управление ще добие късмет. Правителството с втория мандат би било допустимо като държавно управление на малцинството, само че това въобще не трябва да ни тормози. Лошото е, когато кабинет на малцинството би трябвало да ръководи дълго, това е невероятно. Но когато се реализира едно съглашение за 6 месеца, примерно, няма нищо неприятно на база на стратегия и на законодателен ред други партии да го поддържат. Това не значи коалиция, то ще бъде отговорност на тези, които са създали малцинственото държавно управление. Необходимо ни е такова държавно управление, тъй като Народното събрание би трябвало да работи най-малко 6 месеца, с цел да одобри значими закони в тази спешна обстановка в страната и в Европа. А и би трябвало да се даде глътка въздух на хората, които гласоподават, да има една отдалеченост най-малко от 6 месеца, преди да отидем още веднъж на избори през юни или юли ".

Това съобщи за БНР социологът Кънчо Стойчев.

" Никаква заплаха няма да се направи държавно управление на малцинството, защото то ще е най-контролираното, тъй като във всеки един миг болшинството в Народното събрание може да го накаже, като го смъкна, или да го вкара в правия път. Това би бил добър вид и може би единственият логичен вид в обстановката, в която сме се оказали ", добави социологът.

Кънчо Стойчев счита, че президентът ще забави връчването на втория мандат, с цел да имат партиите време за диалози между тях:

" Не ни трябват бързи избори. Може за 6 месеца да се направи държавно управление, да се свърши малко работа и по-късно да отидем на избори ".

Социологът счита, че не е ужасно да има постоянно избори, " по-страшно е страната непрестанно да е в кавги и политиците непрестанно да се карат и това да обезверява хората и те да не желаят да гласоподават ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР