Името му стои под едни от най-известните анимационни филми на

...
Името му стои под едни от най-известните анимационни филми на
Коментари Харесай

До Холивуд и обратно: Българин се завърна в родината след 18 години на върха

Името му стои под едни от най-известните анимационни филми на последните десетилетия - измежду тях са "Търсенето на Немо ", "Феноменалните " и "Уоли ". В продължение на 18 години, българинът Антони Христов е живописен шеф в студио "Pixar ", отличено с редица „ Оскар”-и за достижения в анимацията. След блестяща кариера оттатък Океана, той взема решение да се завърне още веднъж в България.

Днес, лампата на "Pixar " е може би най-известната лампа в света. Преди 18 години обаче, крушката на „ Pixar” преди малко е светнала. Именно тогава, в световноизвестното през днешния ден студио попада един българин.

„ Когато започнах да работя там, аз трябваше да го спел-вам, когато се обаждам на банката: „ Къде работиш?” – „ В Pixar”, „ Как, PIckStar?” – „ Не, Pixar – P-i-x-a-r”, не знаеха, не бяха чували. Тогава там работеха към 200 души, в този момент са към 1 400”, споделя Антони Христов.

Преди да стигне до „ Pixar”, Христов извървява дълъг път - той стартира от София през 80-те, криволичи незаконно през границата с Югославия, с цел да стигне до Америка.

На въпрос по какъв начин и за какво е напуснал България, той дава отговор: „ По принцип, хората тук сигурно желаят да чуят някаква по-възвишена мотивация. Обаче то си беше от мощно изразено възприятие за безчинство. Аз споделих с доста хора, тъй като не бях доста интелигентен. Казахме на половината си съученици, че ще бягаме през границата и за благополучие, никой не ни съобщи. само че съгласно мен – огромна част от това беше, че не ни имаха вяра. Не съм го мислил даже - какво ще стане, откакто избягам. Нямаше проект Б”, споделя Христов.

План А е Америка. „ Повечето хора, които не са били в Щатите, познават Щатите през Холивуд, през филмите – а филмът е идеализирана версия на каквото и да е. Аз си представях, че там всички се състезават със спортни коли по улиците, тъй като съм гледал Bullitt навремето”, споделя още той.

„ За да съм почтен – когато се озовах в Щатите след Австрия, беше огромно отчаяние. Ние отидохме в Холивуд и ни забиха в един хотел в най-гадната част на Холивуд. Там се стрелят нощно време, викат, бият се… всевъзможни неща. Първото ми усещане не беше положително, само че беше цветно. Аз обичам такива цветни осъществявания, тъй че ми беше доста забавно”, споделя Антони Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР