Името му е BATS“, оборудван е с изкуствен интелект, може

...
Името му е BATS“, оборудван е с изкуствен интелект, може
Коментари Харесай

"Boeing" произведе дрон с изкуствен интелект

Името му е „ BATS “, оборудван е с изкуствен интелект, може независимо да взе участие в задачи за наблюдаване или разузнаване, а може и да се ползва за поддръжка на екипажите на съюзническите самолети.
Това е първият дрон на американската компания " Boeing ". Но това е и първият боен аероплан, който е проектиран и създаден в Австралия след повече от 50 години. Австралийската инвестиция на Boeing всъщност е най-голямата инвестиция от този тип отвън Съединени американски щати. Първият клиент, несъмнено, ще бъдат Кралските австралийски Военновъздушни сили, които ще разполагат още тази година с такъв дрон. Новината бе оповестена от Boeing и като старт на програмата.
В началото на предходната година Boeing показа концепцията за BATS (Boeing Airpower Teaming System) на Австралийското интернационално въздушно ревю като още тогава бе оповестено, че този безпилотен аероплан ще бъде употребен или независимо или като поддръжка за друго военно въздухоплавателното средство.

BATS, който в Австралия е по-известен с името на плана -   " Loyal Wingman "  ще има дължина 11,5 метра, ще може да прелети 2000 морски мили и ще комуникира във въздуха с F-35 " Lightning II ", Boeing F/A-18E and F/A-18F " Super Hornet ",  Boeing EA-18G " Growler " и Boeing E-7 " Wedgetail ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР