Името може да окаже голямо влияние върху шансовете ви за

...
Името може да окаже голямо влияние върху шансовете ви за
Коментари Харесай

6 начина, по които името ви влияе на успеха ви

Името може да окаже огромно въздействие върху възможностите ви за сполучлива кариера. Това настояват учени от няколко университета в Съединени американски щати и Европа.

Представители на Нюйорксия университет, Университета в Гент и няколко други висши учебни заведения са провели проучвания по какъв начин наименованието ни предопределя възможния ни триумф. Ето и някои от резултатите, систематизирани от Business Insider.

- Ако името ви е постоянно срещано, е по-вероятно да ви наемат на работа . Оказва се, че по-уникалните и забавни имена не подготвят към доверие на подсъзнателно равнище.

- Ако името ви се произнася елементарно, сътрудниците ви харесват повече. Когато мозъкът обработва информация елементарно, притежателят му добива по-благосклонно отношение към нея, настояват експертите.

- Ако първата писмен знак на името ви е от тези при започване на писмеността, се повишава вероятността да ви одобряват в добър университет. Установило го е проучване на Economics of Education Review след разглеждане на стотици имена на студенти от влиятелни висши учебни заведения.

- Ако първата писмен знак на името ви е към края на писмеността, значи сте склонни да харчите импулсивно . А това, за жалост, не е една от съставките на дълготрайния триумф.

- Ако употребявате инициала на междинното си име, това кара хора да ви възприемат като по-умни и уверени. Например вместо да изпишете името си „ Иван Георгиев”, пишете „ Иван. Е. Георгиев”.

- Мъжете с по-кратки имена по-често се издигат до лидерската позиция. Социалната мрежа LinkedIn провела изследване и открила, че в по-голямата си част мъжете изпълнителни шефове носят къси имена като Боб или Джак.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР