Името Horch може да се проследи от края на 19

...
Името Horch може да се проследи от края на 19
Коментари Харесай

Audi отговаря на Maybach: възражда името Horch

Името Horch може да се наблюдава от края на 19 век, когато Аугуст Хорш, някогашен управител произвеждане за Карл Бенц, сплотява старания с бизнес колегата си Сали Херц, създавайки нова компания със своето име. Конфликт с акционерите го принуждава да сътвори Horch & Cie. Motorwagenwerke AG през 1904 година, а през 1909 година се появява August Horch Automobilwerke GmbH, като най-сетне се отървава от проблемите, които има с основния финансов шеф на първата си компания.

Син на негов бизнес сътрудник му предлага да сплоти старания с Audi, което и прави, като през 1932 година Horch и Audi се сливат с DKW и Wanderer, с цел да се сътвори Auto Union AG. След Втората международна война няколко висши мениджъри отиват в Бавария, където основават Auto Union GmbH, която през 1965 година е добита от Volkswagen Group. Останалото е история.

Сега Automotive News оповестява, че Audi възнамерява да изтупа от праха името “Horch”, като го сложи върху капака на фейслифта на А8. Това би трябвало да стане в идващите две и малко повече години.

Audi A8 Horch ще се конкурира с Mercedes-Maybach S-Class, като ще предлага повече съоръжение, само че няма да усилва базата на A8 L, какъвто е казусът с топ осъществяването на Daimler.

Очакванията са да се предлага задвижване с V8, както и с 6,0-литровия битурбо W12 мотор на Групата, който още не се предлага за A8 / A8 L. Като странична записка ще споменем, че Audi съобщи, че последното актуалното потомство на А8 ще е последният модел на марката, който ще получи най-големия мотор. И до момента в който Mercedes възнамерява да употребява името Maybach и върху други модели, разнообразни от S-Class, то Horch ще бъде непокътнато единствено за А8. Изключва се Horch да се отдели като обособена марка, както Daimler направи при започване на новия век.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР