Името Ferrari е безкомпромисен източник на вълнение, когато е изречено

...
Името Ferrari е безкомпромисен източник на вълнение, когато е изречено
Коментари Харесай

Алуминиева маса с Ferrari F40 за 20 000 долара

Името Ferrari е праволинеен източник на неспокойствие, когато е изречено в среда на автомобилни почитатели.

Понякога даже не е нужно да става въпрос за коли. Както проличава и от тази масичка за кафе, въодушевена от италианския производител от Маранело. За някои тя може да се стори кич, за други - обект на предпочитание. Ние знаем единствено, че е създадена от американската компания Discommon, направена е от алуминий и коства колосалните 20 000 евро.

Безспорно е обаче, че за парите си ще получите много завладяващ дизайн, защото автомобилната тема тук безусловно извира от алуминиевия блок, от който е издълбан плотът на масичката. Автомобилът като че ли повдига метала изпод, напомняйки ни издигащия се от локва разтопен алуминий Терминатор.

Компанията Discommon стана известна напоследък с направата на първокласни артикули, завършени от цялостен блок алуминий. За основаването на тази масата високотехнологичната им компютъризирана фреза е работила сумарно 100 часа.

 Снимка 339841

Използваният материал е алуминиева сплав 6061, която има редица приложеиня и в галактическата промишленост. Интересна детайлност е фактът, че преди финалната обработка, алуминиевият блок, от който е завършен плотът, е бил с дебелина цели 10 см. Това е било неотложно, с цел да има задоволително материал за автомобила в средата.

 Снимка 339839

Хубаво е да се подчертае, че 20 000 $ е единствено стартовата цена на тази маса. Тъй като Discommon предлага на клиентите си автомобил по желание, другите модели и сложността на направата им биха оказали своето въздействие върху цената. Все отново Discommon считат да основат лимитирана серия от едвам 10 такива маси. До този миг са направени единствено две - въпросната с Ferrari F40 и Ford GT.

 Снимка 339838

Когато даден клиент поръча такава маса, той е привързан с целия развой по създаването. Discommon не се лимитират и единствено с разнообразни модели коли, като оферират на клиентите си опцията да избират и от разнообразни дизайни - да вземем за пример лодка или аероплан. Може да се избира и крайното покритие, текстурата, както и цвета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР