Името е английско, но ритуалът чисто български - да посрещнем

...
Името е английско, но ритуалът чисто български - да посрещнем
Коментари Харесай

Градски детектив: До изгрева с градския транспорт

Името е британско, само че ритуалът чисто български - да посрещнем изгрева на 1 юли на брега на морето. Нещо повече - ражда се в годините на " зрелия социализъм ". Как една ария роди контракултурен феномен в България години след международната си известност? На днешния 1 юли подкастът " Градски детектив " се връща на вълнолома във Варна в средата на 80-те, с цел да потърси корените на Джулай морнинг - едно събиране на " неформали ", трансформирало се в модерна българска традиция. Говорят Роберт Леви, Янко Димов и Невен Кидеров.



" Градски детектив " е подкаст за градски митове и моменти от културната и архитектурната история на българските градове. " Дневник " е медиен сътрудник на плана, финансиран във втория си сезон от стратегия " Култура " на Столичната община.

Следете епизодите през понеделник на уеб страницата на плана и през уикенд в специфичната метатема на " Дневник ". Можете да ги чуете и по БНР - стратегия " Христо Ботев ", през понеделник в предаването " Аларма " или да се абонирате и във всички приложения за подкасти.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Градски детектив (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР