Името Бен Шелтън беше напълно непознато за широката тенис общественост

...
Името Бен Шелтън беше напълно непознато за широката тенис общественост
Коментари Харесай

Сънят преди всичко: Как Шелтън-старши пропусна 1/8-финала на сина си в Мелбърн

Името Бен Шелтън беше изцяло непознато за необятната тенис общност по време на миналогодишния Аустрелиън Оупън, когато младокът залягаше най-много над уроците и се състезаваше еднствено на колежанско равнище. Постепенно обаче Бен стартира да се изявява все по-често на прфесионалните шампионати и направи скок от над 400 места в последните месеци на 2022-ра, а това му подсигурява дебютно присъединяване в главната скица на Откритото състезание на Австралия. Приказката пък надалеч не завършва дотук, защото 20-годишният състезател си проправи път към към финалната осмица на шампионата и по този начин се изравни с Андре Агаси, Патрик Макенроу и Тенис Сандгрен, които също реализират това при първото си присъединяване в Мелбърн.

Безспорно пък Браян Шелтън е индивидът, който изпитва най-голяма наслада от триумфите на неговия наследник, тъй като точно Шелтън-старши насочва Бен към тениса, въпреки че тогава момчето тренира американски футбол и няма никакво предпочитание да стъпва на корта. Бившият номер 55 обаче незабавно вижда голям капацитет у детето си и в последна снетка се заема със задачата да го трансформира в още по-добър тенисист от самия него.

Това пък значително към този момент е действителност, тъй като левичарят надмина най-хубавото достижение на татко си в Големия шлем и също така си подсигури влизане в топ 50 на международната класация. Въпреки всичко, то Бен призна пред камерата на Евроспорт, че е научил всичко от своя родител и има занапред да натрупа прекалено много опит, с цел да се съпоставя с него. Въпреки това прочувствено признанение, то младокът не пропусна и да сложи баща си в една извънредно неуместна обстановка, признавайки по какъв начин Шелтън-старши е проспал последния му мач:

" Чувам се с баща след всеки мач. Той е извънредно разчувствуван и в продължение на часове обсъждаме какво е можело да направя по-добре и какъв метод би трябвало да имам за идващия дуел. Никой не познава играта ми по-добре от него и е тъпо, че не може да е с мен тук, само че той е треньор на университета във Флорида и сега се организират решителните мачове през сезона. Всъщност той на няколко пъти въобще не можа да спи поради мен, тъй като срещите ми завършваха късно през нощта, а той трябваше да бъде на корта съвсем незабавно по-късно и се оказа, че през вчерашния ден е имал декларирано изявление за Tennis Channel, само че го е пропуснал, тъй като е задремал от изтощеност преди началото на дуела ми и се е събудил чак за работа. Надявам се най-малко в този момент да е отпочинал добре и да е е малко по-полезен на момчетата в тима " - приключи шеговито огромната сензация в Мелбърн.

Източник: ATP

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР