Името Александра и неговите производни Алексия, Саня, Сашка, Ася идват

...
Името Александра и неговите производни Алексия, Саня, Сашка, Ася идват
Коментари Харесай

Значение на името Александра

Името Александра и неговите производни Алексия, Саня, Сашка, Ася идват от гръцки. Означава самоуверен бранител. Това име, изпълнено с достолепие и значение, постоянно е било постоянно срещано, само че в последните години претърпява същински подем. По данни на статистиката в последните 10 години е едно от най-използваните имена в България при избор на име за момиче.

По темперамент Александрите са енергични хора, неспокойни и неуморни. Винаги са близо и разполагаем при потребност. Те обаче са толкоз дейни в обществото и фамилията, че, уви, не всеки път имат задоволително мощ, време и нерви за деликатност.

По православния календар Александра има имен ден на 30 август, ден на Свети Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски. Когато е именния ден на Александър. Александра чества имен ден и на 23 април.

Момичето Александра е оживено, неспокойно и неуморно. Ако е единственото дете в фамилията, ще е настойчиво и капризно. Не обича да е другар с деца, изисква всички да ѝ се подчиняват, крещи на непокорните, кара се.

В учебна възраст тя обича да посещава спортните интензивности, в спорта демонстрира целеустременост и може да реализира положителни резултати. Тя е потайна, рядко намира общ език с майка си. Учи добре, в случай че сама реши, че има потребност от това. Домакинските отговорности не я притеглят. Когато в къщата следва генерално разчистване, тя незабавно би трябвало да отиде някъде или ненадейно се разболява.

За старата Александра, в случай че абсолютно има вяра в истината за своята женска природа, животът може да се развива хармонично. В същото време се прави, че е безразлична към всичко на света, само че в душата си постоянно претърпява всяко събитие, наподобява затворена, само че изпитва незабавна потребност от връзка. Тя се стреми да подчини хората към себе си на своята воля, само че няма бойни качества: тя се подчинява, пробва се да изглади всеки спор с усмивка. Може да бъде упорита, пряма и съзнателно груба, само че след това сама се оказва в доста неприятни обстановки, от които мъчно намира излаз.

 Каква е дамата Александра

Какво още е особено за дамата Александра? Тя обича да прави всичко извънредно бързо, коства ѝ се, че бавенето ще докара до проваляне. Не пресмята всичко авансово, а го проучва по-късно. Когато се окаже, че нещата са се обърнали неприятно за нея, може незабавно да трансферира виновността върху другиго.

Най-добрата работа за Александра е обвързвана с пътувания. Изключително дейната Александра просто не може да седи на едно място. Тя би трябвало да покаже престижа си, може да е шеф, помощник, банков чиновник. Определя бързо движение на работа и всички в близост би трябвало да се преценяват с него. Александра обича медицината, може да бъде актриса, също фризьорка, превъзхожда в бранша на услугите. Тя е по-трудолюбива, в сравнение с надарена.

Каква е ориста на Александра? Може да се приспособява към всяка среда, както и да тъче интриги и да разнася злословия. Често зашеметява другите с ексцентричното си поведение. Трудно е да се живее с нея, само че след раздялата с нея мъжът осъзнава какъв брой сложен и еднообразен е животът без нея.

Ако Александра откровено обича, тогава ще не помни всички неприятности и компликации на фамилния живот. В нея той ще откри пламенна държанка, добър другар и асистент, отлична стопанка, грижовна майка. Любовта ще преобрази Александра, ще я освободи от безделието, присъщо на нейната природа. Бракът ѝ ще бъде благополучен с Анатолий, Андрей, Виктор, Иван или Петър.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР