Именно метеорологичните условия направиха така, че миналогодишният победител от Полша

...
Именно метеорологичните условия направиха така, че миналогодишният победител от Полша
Коментари Харесай

Светослав Стоичков спечели Sofia Masters 1000

Именно метеорологичните условия направиха по този начин, че миналогодишният победител от Полша Матеуш Ейсмонт да не може да вземе присъединяване, защото трябваше да се върне към родината си точно на 26-и, когато конкуренцията беше възобновена. Така останалите участници получиха късмет.

На неговото място пък влезе Димитър Първов, който нямаше загуба от далечната 2012-а година, само че това се промени на осминафинала, откакто получи травма и бе надвит от Едиз Батран. Друг състезател, който съумя да се включи, с помощта на времето, беше младокът Мартин Боршуков.

Той се показа ослепително като на 1/8-финалите в профил лидера във краткотрайното класиране Саркис Харалампиев. След това малко не му доближи да отстрани финалиста през 2021-а година Светослав Стоичков. Срещата сред двамата беше извънредно качествена за пристигналите да я гледат онлайн на БНТЦ.

Първата част беше извоювана относително елементарно от перничанина, само че във втората част играта беше гневна за всяка една точка. Тогава Боршуков надви, откакто завоюва с тайбрек.

След изгубения сет пък Стоичков беше публично предизвестен от основния рефер Елена Андонова на два пъти, като при последващо такова щеше да загуби точка от актива си. Той съумя да се събере и се наложи с 6:3, 6:7, 6:3 над своя противник и продължи напред. За разлика от четвъртфинала, то на полуфинала Светльо не срещна проблеми и съкруши в два сета Иво Боджаков и за втори следващ път се класира за финалния мач.

В долната половина от схемата също беше вълнуващо, като още на осминафинала се срещнаха двукратния отличник Едиз Батран и Димитър Първов, който се завърна след дълга пауза от кортовете. Двамата направиха стабилен мач, който беше извоюван от Батран с по един пробив. За страдание, във втория сет Първов усети болежка в китката и реши, че е по-добре да завърши присъединяване си и по този начин Батран продължи за мач против Марк Хаджижеков.

В тази среща Марк доминираше, само че при започване на втория сет мачът беше пресечен заради дъжд при резултат 3:1 за Хаджижеков. При подновяването на идващия ден Едиз стартира добре и стигна до три благоприятни условия за връщане на пробива. Той не съумя да го стори, след което загуби и пропусна да запише името си със златни букви в историята на Мастърса като първият играч, печелил шампионата три пъти.

Марк се изправи на полуфинала против Боян Петков. Мачът стартира чудесно за №2 в схемата, който завоюва с 6:3 първата част. В началото на втория гейм Хаджижеков получи травма на дланта на мощната си ръка, което му попречи да запише даже гейм, губейки на 0. Боян се възползва от този факт и се класира изненадващо за първи път на край от сериите на Интерактив Тенис против Светослав Стоичков.

Двамата имаха един мач между тях от чалънджър-сериите през 2020-а година, когато Стоичков победи по безапелационен метод противника си. Така пристигна отлична опция пред Петков да вземе реванш. Светльо стартира доста добре мача, а даже и шансът беше на негова страна и поведе с 4:1. Тогава Боян се посъвзе от първичния потрес и изравни играта, само че силите му стигнаха до третия гейм за него, след което пристигна нов пробив от Стоичков, който от своя страна затвори сета при 6:3.

Втората част продължи по тертипа на първата, като Стоичков стана седмият друг състезател, печелил Мастърс 1000.

Финалният мач пък беше незабавно след края на магнетичния конфликт и край на Уимбълдън сред Новак Джокович и Ник Кириос.

Над 30 фенове на тениса от София и Перник бяха на трибуните, с цел да поддържат двамата тенисисти и направиха страхотна атмосфера. Двамата бяха наградени от изъплнителния шеф на Интерактив Тенис – Ивайло Цанков. С второто си място Петков завоюва 600 точки за годишната класация, които могат да бъдат доста значими за финалния мастърс в края на годината. Освен тях, той получи дарове от Борн и 200 лв. от Интерактив Тенис за спортна екипировка. Шампионът си подсигурява 1000 точки за годината, с които дава мощна поръчка за присъединяване на финалите и 300 лв. за спортна екипировка от Интерактив Тенис.

По време на церемонията Цанков благодари на домакините и сътрудниците, поради които този шампионат се организира за следващ път. Така Мастърс-а завърши, само че шампионатите на Интерактив Тенис не престават, а от през днешния ден стартира категорията за начинаещи  и играчи, които вършат своите първи стъпки. Домакин на шестия вечерен шампионат е столичният комплекс 1882.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР