Именно Мастърс турнирът, който стартира сезона на клей, трябваше да

...
Именно Мастърс турнирът, който стартира сезона на клей, трябваше да
Коментари Харесай

Джокович отпадна още на първото препятствие при завръщането си на корта

Именно Мастърс шампионатът, който започва сезона на клей, трябваше да е нещо като " рестарт " за международния №1 в неговата, изпълнена с проблеми година.

Новак Джокович отпадна още на първото затруднение при завръщането си на корта в Монте Карло.

Изхвърли го испанецът Алехандро Давидович Фокина - 3:6, 7:6, 1:6 за международния №46, като сърбинът направи куп непредизвикани неточности и сподели, че явно е доста надалеч от ритъма си.

Ноле не бе играл от 24 февруари в Дубай, а общо имаше три мача за 2022-ра преди днешния - и трите навръх шампионата в ОАЕ. В Европа на клей сезона за него няма проблеми да взе участие и се чака да е на всяка огромна конкуренция до " Ролан Гарос ", а след това и на тревата до " Уимбълдън ".

Но ще му би трябвало време да влезе във форма, явно, пише corner.dir.bg.

Давидович Фокина реализира първата си победа над Джокович в третата среща с аса. Испанецът игра на обичаната си настилка - алената. И сподели освен отлична форма, само че и необикновен темперамент, гонейки невъзможни топки. Нещо, което сме привикнали да асоциираме точно с днешния му противник.

Той проби два пъти рано-рано в първия сет и не изпусна задатъка си. Във втория имаше златна опция при 4:2 гейма, само че две негови неточности върнаха в играта Докович. В тайбрека отново Фокина можеше да затвори мача, само че при 5-4 още веднъж сбърка.

С необикновен удар по правата сърбинът подвигна трибуните и изравни - 1:1 сета!

Но в третия още веднъж бе неразпознаваем, а испанецът връщаше всичко и игра доста самоуверено. Проби и затвърди брейка за 2:0, а при 3:1 нанесе нов удар с пробив, с което взе към този момент доста сериозна преднина.

При 5:1 получи два мачбола и осъществя втория, затвори срещата и отива на осминафинал, където го чака спечелилият от Давид Гофен - Дан Евънс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР