Именията, накацали на Холивуд Хилс, събират погледите и сърцата на

...
Именията, накацали на Холивуд Хилс, събират погледите и сърцата на
Коментари Харесай

Реставрираното имение за $9,2 милиона, което ни връща в зората на Елвис и рокендрола

Именията, накацали на Холивуд Хилс, събират погледите и сърцата на минаващите. Какво те изпускат обаче е една тъкмо избрана къща с двор, реставрирана в жанр средата на предишния век, скрита зад врата и висока растителност и стояща на чудно плато - 5 000 кв. м. низина.

 Снимка 340762
Източник:

Къщата, която има четири спални и четири бани, се разгръща на 420 кв. м. и е била издигната през 1959 година от архитекта Юджийн Кин Чой. Той е основал дизайна на голям брой къщи в стила на архитектите-модернисти Ричард Нютра и Рудол Шиндлер, само че се разграничава от тях, като прави жилищата подобаващи за обитаване.

Тази е трябвало да има тенис корт, само че вместо това притежателите ѝ решили да създадат голяма градина с рози. Когато обаче фотографката Ерика Мартин и фамилията ѝ купили къщата през 1973 година, построили подобен.

 Снимка 340760
Източник:

" Семейството ми обожаваше стила на къщата ", споделя тя пред Bloomberg. " Но не считам, че я смятаха за изключително значима от архитектурна позиция - въпреки всичко за тях е била модерна ".

Родителите ѝ живяли в нея над 30 години. И през цялото това време правели дребни промени, които отдалечавали от ден на ден къщата от истинския ѝ тип.

 Снимка 340761
Източник:

След като те умряли, Мартин разгласи къщата за продажба на цена 9,288 милиона $.

Но преди да я разгласи, тя намерила остарели фотоси на дома, а концепцията да я реставрира в истинския ѝ тип почнала да я преследва.

 Снимка 340758
Източник:

Първо почнала извън с пребоядисване в по-светъл цвят и премахнала средиземноморските плочки към басейна, като премахнала и циментовата замазка към него, а изпод се посочили истинския бетон с камъни.

 Снимка 340757
Източник:

Последвали промени и вътре: огромна част от къщата е облицована със стъкло от пода до тавана. " Оригиналната къща имаше тези красиви подови настилки от теракот в антрето, които се простираха във вътрешността в къщата ", споделя Мартин. Етажът е възобновен и гладък, тъй че да наподобява на огледало.От четири бани, " две са изцяло непокътнати ", споделя тя, а три към момента пазят истинските си съоръжения и умивалници. " Все още има дребни хромирани поставки за четки за зъби, които излизат от стената ", споделя Мартин.

 Снимка 340759
Източник:

Единственият съставен елемент, който не е възобновен в автентичен тип? Белите килими, които са били доста съвременни през 50-те и 60-те години на предишния век, само че са прекомерно непрактични.

Възстановяването е лишило към осем месеца. Освен четири спални и четири бани, къщата има и настрана работно студио, както и гараж за четири автомобила. " Някои може да изискат да изградят втори етаж, само че аз мисля, че по този начин е идеално ", споделя още Мартин.

 Снимка 340755
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР