Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко

...
Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Видни интелектуалци пишат на Борисов за спешни мерки срещу все по-наглите безчинства и злодейски посегателства на циганите

Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов за поддръжка на дейностите на вицепремиера, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след случая във Войводиново. Акад. Георги Марков, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, член кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев се обръщат към българския министър председател, като показват безапелационната си поддръжка на „ самодейността на Красимир Каракачанов, оповестена тези дни във връзка следващите и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански генезис “.

Според учените позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани. Те адмирират действията на Каракачанов и смятат, че е било крайно време един държавен български мъж да заеме такава позиция и призовават тя да се превъплъти в поредица от държавнически действия, предават от пресцентъра на ВМРО.

Интелектуалците призовават министър-председателя да разпореди на компетентните институции да изготвят необходимите мерки така, че „ в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани “.

„ В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ “, завършва писмото на видните родни интелектуалци в подкрепа на действията на Красимир Каракачанов.

Припомняме, че вицепремиерът Каракачанов нарече циганите -извършители на побоя над военен във Войводиново, „ нагли “ и декларира, че ще постави на обсъждане в Министерския съвет програма от мерки за справяне с циганската престъпност.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР