Имението в Марково и ресторанта на известния бизнесмен Георги Хасържиев

...
Имението в Марково и ресторанта на известния бизнесмен Георги Хасържиев
Коментари Харесай

Бизнесмен остана без имение и ресторант

Имението в Марково и ресторанта на известния предприемач Георги Хасържиев е пуснато на търг. Финансов провал е в основата на изпълнителното дело, заведено против концесионера на стадиона на ФК " Сокол " в Марково. Хасърджиев е потопен в задължения към банка, които не може да изплати.

До скоро някогашният следовател, предприемач и ресторантьор се е ширил върху близо декар в пловдивския Бевърли хилс. Той стопанисваше и локалната механа в Марково. Хасарджиев нашумя с обвиняванията си, че е подслушван от ДАНС и ГДБОП и притиксан от НАП-Пловдив, откакто данъчните му желаеха над 3 милиона Данък добавена стойност, непризнавайки покупко-продажби с задгранични компании, а предприемачът стъпи в безкрайна правосъдна борба да потвърждава, че приходите му от интернационална търговия, както и покупко-продажбите са законни, напомня trafficnews.bg.

Към днешна дата огромна част от бизнес портфолиото на Хасърджиев е порехвърлено на жена му Петя и на 25-годишния му наследник Жоро, както и на трети лица. Междувременно обаче ипотека върху парцелите му в Марково остава необслужване. Ресторантът и къщата му са оценени за близо 1,5 милиона лв., но търговете по закон ще стартират от 80% от пазарната стойност на имуществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР