Имението на бившите съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е

...
Имението на бившите съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е
Коментари Харесай

Продават легендарния дом на Мерилин Монро и Артър Милър

Имението на някогашните съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е оповестено за продажба.

Според вестник " Ню Йорк Поуст " цената на старинната мелничарска къща в нюйоркския квартал " Хемптън " е 12,5 млн. $.

За финален път имението е продадено през 2016 година, когато е оценено на 8,5 млн. $. От тогавашната работеща вятърна мелница е останала единствено фасада с платна. Вътре обаче има спалня и дневна с осмоъгълна форма.

В облицования с кедър горен етаж към момента се намират машините на мелницата. Тя е превърната в жилище в средата на предишния век от предходния притежател Самуел Рубин, създател на известна марка парфюми. Много от мелниците в Хамптън са били преустроени по този метод.

Основната постройка е издигната през 1830 година и заема повърхност от 120 кв.м. На трите ѝ етажа има спалня, кухня и баня. От организацията за недвижими парцели означават, че купувачът може да добави комплекса с просторна къща, посредством на двата хектара земя в парцела.

Мерилин Монро постоянно е отсядала там през 50-те години на предишния век, дружно с драматурга Артър Милър. На това насаме място филмовата звезда се криела от любопитните папараци, предава Нова.

По това време " Хемптън " служи като " леговище " на доста звезди: в Спрингс живее експресионистичният художник Джаксън Полък, а в Саг Харбър - писателят Джон Стайнбек.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР