Имената, станали символ на опасната любов - Бони и Клайд,

...
Имената, станали символ на опасната любов - Бони и Клайд,
Коментари Харесай

23 май 1934 г. Убити са Бони и Клайд

Имената, станали знак на " рисковата " обич - Бони и Клайд, са действително съществуващи хора - Бони Паркър и Клайд Бароу, които намират гибелта си на 23 май 1934 година на безлюден път в Луизиана. Хайка от шестима служители на реда, предвождани от някогашния тексаски рейнджър Франк Хамър им устройва засада, за да ги залови. Хамър смята, че двамата се местят от щат в щат, с цел да употребяват закона, съгласно който служители на реда от един щат не могат да гонят нарушители, излезли от границите му.

Затова и прави засада в 9 ч. сутринта на пътя, откъдето очаквал да минат, когато краденият Форд доближава и вижда хайката, Клайд, който кара не стопира, това провокирало служителите на реда да открият огън. Изстреляни са над 100 патрона.

Техните " подвизи " съответстват с интервала на Голямата меланхолия в Съединени американски щати, регионът им на деяние са централните щати, само че известността им надалеч го надвишава. Деянията им приковават вниманието в така наречен епоха на публичния зложелател - 1931 - 1935 година, довела до образуването на ФБР. Въпреки че са известни най-много като обирджии на банки, те в действителност са предпочитали да атакуват дребни магазини и бензиностанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР