Имената на победителите в осмото издание на Националния конкурс за

...
Имената на победителите в осмото издание на Националния конкурс за
Коментари Харесай

Варвара Василева е победител в VIII Национален конкурс за поезия Добромир Тонев

Имената на спечелилите в осмото издание на Националния конкурс за лирика " Добромир Тонев " за създатели до 45-годишна възраст бяха оповестени в събота на тържествена гала в Културен център " Тракарт ". Организатори на състезанието, който се организира годишно, са община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив.

Наградният фонд, обезпечен от община Пловдив е в размер на 1200 лева, разпределени както следва - 600 лева за първа премия, 400 лева за втора и 200 лева за трета. Бяха връчени и четири специфични награди от сътрудниците на община Пловдив в провеждането на състезанието, който стартира преди 8  години.

Церемонията по награждаване на спечелилите в състезанието обичайно се организира в навечерието на годишнината от рождението на поета, което е на 15 октомври. Добромир Тонев ни напусна единствено на 45-годишна възраст, само че остави след себе си лирика, която напълно справедливо можем да наредим измежду най-великите мостри на международната литература.

Преди връчването на премиите Златко Павлов изнесе рецитал по стихове на Добри Тонев, в памет на обичания пловдивски стихотворец. Водещ на церемонията бе Ина Иванова, създател на сборници с разкази, романи и лирика, притежател на голям брой национални награди и член на Пловдивска Поетична академия " Добромир Тонев " от основаването й. 

Ето спечелилите в изданието на състезанието през 2018 година: 

Награди от община Пловдив:

Първа премия /600 лева./  -  Варвара Василева  от с. Лясково, общ. Добрич

Втора премия /400 лева./ -   Христо Мухтанов от гр. Лясковец

Трета премия /200 лева./ -    Виолета Кунева от гр.София 

Специални награди от сътрудници:

Парична премия – 200 лева и грамота на Филологически факултет на ПУ " П. Хилендарски “ - Деница Ангелова – с.Хърлец, общ. Козлодуй

Парична премия – 300 лева, обезпечена от Радио Пловдив – специфична премия за млад стихотворец - Даниел Тунев от гр.Сливен

Ваучер за 70 лева за екскурзия по желание, обезпечена от туристическа организация - Евелина Кованджийска – Пловдив

Вечеря и нощувка за двама в хотел - Яна Монева от София.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР