Имената на пет американски технически гиганти, включително Apple, Microsoft и

...
Имената на пет американски технически гиганти, включително Apple, Microsoft и
Коментари Харесай

Американски гиганти на съд заради смъртта на деца в Конго

Имената на пет американски механически колоси, в това число Apple, Microsoft и Alphabet, бяха упоменати в дело за гибелта на деца, работещи в кобалтови мини в Демократична република Конго.

Бедната, само че богата на минерали ДР Конго, е най-големият в света производител на редкия метал, който е от решаващо значение за производството на акумулатори, употребявани в мобилни телефони и електрически транспортни средства.

Делото е заведено в неделя на името на 14 неидентифицирани жертви, които са членове на фамилиите на деца, починали при сриване на тунели, както и деца, осакатени до момента в който работели.

В него са посочени Apple, Alphabet, Dell, Microsoft и Tesla като ответници и е било изпратено от групата International Rights Advocates (IRA) в трибунала на Вашингтон.

Бумът в софтуерния бранш докара до голям растеж на търсенето на кобалт, написа IRA в своето изказване, като прибавя, че софтуерните компании са били наясно, че минният бранш в ДР Конго разчита на децата.-->

Децата миньори работят за 2-3 $ дневно, " при условия като от каменната епоха за дребни заплати и с голям персонален риск ", се споделя в известието.
BMW дружно с немския химически колос BASF и Samsung оповестиха взаимен план за обезпечаване на " виновен " рандеман на кобалт в ДР Конго при започване на тази година.

Миннодобивната индустрия съобщи, че желае да одобри стандарти за положително ръководство за възстановяване на изискванията на труд.

Лондонската борса за метали, световният център за търговия с промишлени метали, неотдавна одобри нови етични стандарти, с цел да обезпечи по-добра проследяемост на суровините, в това число кобалта.

И по-рано тази година Световният съвет за злато издаде " Принципи за виновен рандеман на злато ", макар че управлението е необвързващо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР