Имена, адреси, пароли и досиета в здравеопазването на около 15

...
Имена, адреси, пароли и досиета в здравеопазването на около 15
Коментари Харесай

Хакери откраднаха данни на 15 милиона канадци, искат откуп

Имена, адреси, пароли и досиета в опазването на здравето на към 15 милиона канадци може да са откраднати при хакерска атака на LifeLabs , най-голямата самостоятелна клиника в опазването на здравето в страната, оповестиха от компанията на 18 декември, оповестяват канадски медии.

Това е към 40 % от популацията на Канада , а множеството наранени клиенти живеят в провинциите Онтарио и Британска Колумбия.

Компрометирани са резултати от лабораторни проби от 2016 година и по-рано , а LifeLabs изяснява, че няма доказателства, че резултатите са налични в други провинции, с изключение на Онтарио.

Хакерите желаят откуп , а LifeLabs декларира, че работи за връщането на открадната информация, като извърши заплащане .
 Хакери разгласиха персонални данни на стотици политици в Германия
Хакери разгласиха персонални данни на стотици политици в Германия

Всички съществени немски партии са наранени без " Алтернатива за Германия "

" Има информация, обвързвана с почти 15 милиона клиенти на компютърните системи, до които евентуално е имало достъп освен това нарушаване ", съобщи ръководителят на LifeLabs Чарлз Браун в отворено писмо, оповестено на уеб страницата на компанията.

" Сериозно съм обезпокоен по този въпрос ", съобщи Майкъл Макъвой, комисар по поверителността на Британската Колумбия, в известие за новините.

" Нарушаването на сензитивната персонална здравна информация може да бъде пагубно за засегнатите ", добавя Макъвой.

Чрез система от лаборатории в цялата страна, LifeLabs организира към 112 милиона кръвни проучвания годишно .

В отвореното писмо Браун се извини за нарушаването и изброи стъпките, които LifeLabs подхваща , с цел да поправя обстановката.

Те включват наемане на " специалисти по киберсигурност от международна класа за уединяване и обезопасяване на засегнатите системи " и " по-нататъшно подсилване на нашите системи за въздържане на бъдещи произшествия ".
 Хакери предизвикаха най-големият теч на данни в историята на съветските служби за сигурност
Хакери предизвикаха най-големият теч на данни в историята на съветските служби за сигурност

Разкрити са проекти на Русия да сътвори собствен обособен интернет

Браун добавя, че компанията ще предлага и " услуги за отбрана на сигурността ".

" Всеки клиент, който е обезпокоен от този случай, може да получи една безвъзмездна година отбрана , която включва мониторинг на тъмни мрежи и застраховка от кражба на еднаквост ".

Хора, които се пробват да получат достъп до безплатната година на отбрана оповестяват, че компанията има механически усложнения и да опитат още веднъж след 24 часа.

Други клиенти, които са се пробвали да стигнат до своите данни в LifeLabs онлайн, също се сблъскват със известия за неточности .

Some users who have contacted us say they're no longer able to access their data online. One person says they've tried to call and sign up for the online protections #LifeLabs is offering - but was told they're having technical difficulties and to call back tomorrow. https://t.co/T2jtHMYCIm
— Espe Currie (@EspeCurrie) December 17, 2019

 Национална агенция за приходите изгубила 50% от доверието на родния бизнес
Национална агенция за приходите изгубила 50% от доверието на родния бизнес

Според изследване на БСК едвам 8% от бизнеса има вяра на Народното събрание

Новината за хакерската офанзива е преди малко е оповестена от компанията, на 18 декември, като се допуска, че данните са откраднати на 1 ноември.

Компанията оповестява, че е платила откуп, с цел да отбрани данните, в това число резултатите от проби от 85 000 поданици на Онтарио .

Базираната в Торонто компания отхвърля да заяви какъв брой пари са платени за обезпечаване на данните .

" Координирано следствие на IPC/OIPC ще изследва, наред с други неща, обсега на нарушаването, събитията , водещи до него и какви, в случай че има такива, ограничения LifeLabs биха могли да подхващат за попречване и ограничение на нарушаването. Също по този начин ще проучим методите, по които LifeLabs могат да оказват помощ да се подсигурява бъдещата сигурност на персоналната информация и да се избегнат спомагателни офанзиви ", изяснява комисарят по дискретност Макъвой

LifeLabs ръководи към 34% от лабораториите на провинцията .

We recently identified a cyber-attack that involved unauthorized access to our computer systems. We are sorry that this incident happened. The data has been retrieved, and a law enforcement investigation is underway. For more info, visit https://t.co/gUYdHeR0Kh.
— LifeLabs (@LifeLabs) December 17, 2019  Путин към момента употребява стар Windows XP
Путин към момента употребява стар Windows XP

Въпреки риск от хакерство в Кремъл и в формалната му резиденция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР