Имате проблемна кожа, въпреки че я мажете с крем, масажирате,

...
Имате проблемна кожа, въпреки че я мажете с крем, масажирате,
Коментари Харесай

Имате проблемна кожа - може би причината не е на повърхността


Имате проблематична кожа, макар че я мажете с крем, масажирате, ексфолирате и даже си почивате от козметиката? Може би казусът не е на повърхността на кожата ви, а доста по-дълбоко - в червата.

Какво споделят пъпките за здравето на червата ни?

Всички сме се сблъсквали с по-упорити пъпки не един път в живота си. Най-неприятно е, когато стартират да излизат в най-неподходящия миг - преди значима среща да вземем за пример.

В множеството случаи те изчезват сами, само че някои хора имат предразположеност към акне, поява на обриви или зачервяване. Ако дълго време не намирате повода за несъразмерната поява на пъпки по кожата ви, евентуално повода е другаде.

Всъщност  кожата е отражение на нашето здраве и изключително на здравето на червата ни.



Състоянието на кожата може да бъде добър знак дали червата ни работят оптимално. Чревната флора се състои от безчет бактерии, които се срещат естествено в организма ни и ни оказват помощ да детоксикираме тялото. Ако чревната ни флора е повредена от антибиотици, прекомерно доста захар и нездравословни мазнини, червата ни трансферират детоксикиращата функционалност към други органи, в това число към кожата. Ето за какво кожата постоянно е наричана " третият бъбрек " .

В допълнение към нарушената функционалност на детоксикация, атакуваната чревна флора не може да усвои всички нужни хранителни субстанции, от които кожата ни незабавно се нуждае. Без бактериите множеството от тези антиоксиданти ще преминат през червата, без да бъдат усвоени. Така че в случай че желаете красива кожа, несъмнено би трябвало да се грижите добре за микробиома си.

Не съществува универсално решение за всеки кожен проблем - тъй като всеки от нас има доста самостоятелна чревна флора, също толкоз самостоятелна, колкото и пръстовият ни отпечатък. Разбира се, значимото е да се храним здравословно, с богато на фибри меню, да понижим стимулантите, да спим задоволително и да понижим напрежението. Да, чуваме го на всички места, само че в действителност чистата кожа изисква чисти вътрешности и чисти мисли.



Ако желаете да подобрите състояниетео на кожата си, би трябвало да подсилите чревната си флора . Най-добрият вид е да извършите разбор на положението на чревната си флора при експерт. Но даже и без тест можете да се справите, като проведете курс с приемането на пробиотик. Той доста усъвършенства снабдяването на кожата с влага, еластичността се усилва с повече от 20%, а акнето понижава. В доста случаи при по-възрастни хора даже се следи леко изглаждане на бръчките. Доказано е, че пробиотичните микроорганизми карат пъпките, даже гнойните, да заздравяват по-бързо.

Детоксикиращите процедури, като клизмите, при които в тялото се вливат няколко литра вода, по-конкретно хидротерапията на дебелото черво, прочистват дебелото черво, като остатъците от изпражненията, гъбичните колонии, токсините, както и старите отлагания се освобождават от чревните стени и се изхвърлят. Това води до изцяло пречистване на организма и съответна на кожата. Добър резултат има също лечебното недояждане, само че в случай че не желаете да отивате прекомерно надалеч, позволете на отделителната ви система да работи вярно, като подобрите положението на чревната си флора, с цел да може и кожата ви да се почисти.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР