Имате право да мълчите или всичко, което кажете, може да

...
Имате право да мълчите или всичко, което кажете, може да
Коментари Харесай

Имате право да замълчите или всичко, което кажете може да бъде използвано срещу вас

" Имате право да мълчите или всичко, което кажете, може да бъде употребявано против Вас! " Тази фраза от екшън филмите, може би, въздейства мощно върху душeвността на българския служител. Нека да уверим чиновниците: Не се безпокойте, това го има единствено по филмовите ленти, тъй като в случай че не сте разбрали, България е страната на неограничените благоприятни условия!
Днес е ден следващ, в който отговорите на журналистически запитвания се губят някъде по трасето от изпращането им по e-mail до деловодството на община Асеновград. Време е асеновградската администрация да бъде наградена с " ОСКАР " за " най-прозрачно ръководство " или не - по-добре за " най-дълго защитавана загадка ". Въпреки упорството им, екипът на Actualno.com не престава да задава своите въпроси, както е било постоянно до момента, с цел да осведоми жителите какво се случва в Асеновградско.
Припомняме, че поради това запитване Елка Карагьозова - шеф в общинска дирекция - ни предложи " да си сверим журналистичесите часовници " и ни прати сами да си проверяваме какво се е случило, вместо " да желаеме наготово информацията от администрацията, обосновавайки се, че не е редно чиновниците й да правят работата на репортера ".
Приходи, разноски, брой формирани фишове, най-чести проблеми през предходната година, с които се сблъскват инспекторите при своята работа - на всичко това, формален отговор липсва към този момент над 40 дни.
Или и време, както предложи общинската служителка, да отидем сами да ги " изброим " и да си попитаме хората там какъв брой къщи са построили нерегламентирано, с цел да не се постанова общината да си губи времето, въпреки всичко малко и ние, публицистите да се раздвижим, а не да чакаме да ни дават информацията наготово? И с цел да е по-точна и обширна информацията ни, там можем да си поиграем на " попитахме 100 индивида: Колко противозаконни постройки има тук сега ". Отговорът на това запитване се бави с тъкмо 30 дни.
Справка в деловодството на община Асеновград сподели, че такова писмо при тях не е входирано и ни насочиха към шефа на предприятието. Той услужливо ревизира и ни заяви, че и до него не е резюлирано сходно искане за информация, като даде обещание, че няма проблем да ни отговори, защото тези данни не са загадка. Ето тук стана забавно - изгубило ли се е писмото с въпросите, изтрито ли е съзнателно от входящата кутия с мейли на община Асеновград, или просто чиновниците (пак да кажем, в случай че сте не запомнили, че те се назовават по този начин, защото следва да служат на гражданите) са го пренебрегнали? А в случай че " недай, Боже " последното е отговорът на този въпрос и без значение дали действието е тип безчинство, или се извършва по разпореждане на някой от междинните етажи в Белия дом на Асеновград, то тогава доста тъпо за самите тях, тъй като горкичките, ще би трябвало някак да измислят нова тактика да излъжат жителите, с цел да ги изберат още веднъж.
Благодарим за " скоростния и съответен отклик "! Благодарим за това, че никой не дава отговор на посочените телефони! Благодарим за " цялостната информация ", след неведнъж изпратените на e-mail едни и същи въпроси по тематиката (защото си мислим, че не са получени). Благодарим Ви, само че няма потребност да ни отговаряте, тя към този момент не е настояща. Всъщност, в случай че притежавате оракулски качества ще сме признателни да ни изпратите отговорите напряко за следващата година занапред, с цел да не Ви заемаме от времето, като наближи 1-ви март 2020 година
Последната реакция на жителите по проблема бе декларация на родители от региона, които от трибуната на локалния парламент устно, а и по-късно посредством декларация - документално, помолиха най-официално градската администрация да вземе отношение по случая. Няма да чакаме отговор - знаем си - сами да си проучим.
Разбира се, че не чакаме да ни отговорят - отново да кажем, в реда на нещата е сами да си проучим въпроса. Най-лесно ще е като се допитаме до милионите компании и ПР-агенции с въпрос дали имат контракт за обслужване на община Асеновград.
В умозаключение желаеме единствено да напомним на кмета лекар Емил Караиванов, че в персонален диалог с екипа на Actualno.com той даде обещание да ни бъде отговаряно, като не се разпраща обществено информацията и готовите тематики (защото и това се правеше някак на инат). Разбира се, обещанието бе обещано, не без изискване. Но дано чиновниците не се усещат задължени. Все отново, да не дават отговор на сложени запитвания от жители и публицисти е тяхно право. Въпросът е с сходно държание и отношение дали ще имат опцията още веднъж да доближат до позициите си. Разбира се, някои имаме вяра, че няма невъзможни неща и да не забравяме, че както казахме първоначално -...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР