Имате ново жилище и трябва да се заемете с кухнята.

...
Имате ново жилище и трябва да се заемете с кухнята.
Коментари Харесай

Ремонт на кухнята: актуални тенденции и съвети

Имате ново жилище и би трябвало да се заемете с кухнята. Или е време да ремонтирате остарялата

Ще са ви потребни препоръките, които бяха оповестени в списание „ Идеален дом “.

Започнете от пода. Предпочитаните настилки са калиброван гранитогрес или дърво.

Ако желаете гранитогрес в остаряло жилище, не е целесъобразно да се спирате на плочи с огромни размери. За тях подът би трябвало да е идеално еднакъв. Щом доста харесате плочи, по-големи от 80/80 см, ще е нужна качествена изравняваща замазка.

Полезен трик е да изберете калиброван гранитогрес, който да бъде инсталиран без фуга – доста е съвременен, а е по-лесен за разчистване.

В магазините се оферират от ден на ден качествени дървени настилки, подобаващи за кухня. Важно е да вземете паркет или дюшеме с заводски финиш. В фабричен условия положените лакови покрития са доста по-добри. Доверете се на производител, който предлага монтаж с клик система или закопчалки, по този метод дървеният под ще наподобява като единна повърхност и шансът да отвори фуги е по-малък. Изберете дървесина, която не е оцветена – естествените фладери се съчетават по-
елементарно с останалите мебели.

Обърнете внимание на ВиК и електрическите съоръжения

Важно е водните разгъвки да се възнамеряват деликатно съгласно позицията на мивката и съдомиялната и да бъдат обезпечени ревизионни отвори за елементарен достъп до тях. Задължително планирайте премного контакти.

Следващата точка е изборът на тил и плот

Гръб се назовава пространството сред долния и горния ред шкафове. Най-разпросгранено решение е да се употребява ПДЧ с ламинатно покритие и за него, и за плота.

На пазара има кухненски плочки – дребни по мярка, наподобяващи мозайка. А в последно време водещите производители постановат забавни облицовки от метал. Най-популярни са от мед.

Вариант за обшивка на отвесните повърхности в кухнята е ултратънкият гранитогрес. Тези плочки са здрави, устойчиви на замърсяване и с красива визия.

Мраморът или гранитът са доста настоящи като финиш на гранитогрес. Но естественият мрамор не е подобаващ, тъй като поема елементарно влага и мазнини. Гранитогресните плочи, имитиращи мрамор, могат да бъдат употребявани и за обличане на кухненския остров, плот или други отвесни повърхности. Чудесно кореспондират с естествените нюанси на дървото.

Дървото също може да употребявате и за плотовете

Вариантите са два. Единият е да подберете плот с непосредствен цвят до подовата настилка и контрастни корпусни шкафове. Другият е дървото на плота да е обагрено в противоположен на пода цвят.

При дървени плотове лакът не е подобаващ за предпазващо покритие. Повърхностите елементарно могат да бъдат надраскани, а лаковите покрития се поправят мъчно. По-добро решение са растителни импрегниращи масла – тиково, ленено или друго. Според спецификацията на производителя масленото покритие на дървените плотове би трябвало да бъде освежавано един или два пъти годишно.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР