Имате ли си предпочитано място за мислене? Където умът ви

...
Имате ли си предпочитано място за мислене? Където умът ви
Коментари Харесай

Любимото място за мислене на Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и други успели личности

Имате ли си желано място за мислене? Където мозъкът ви като че ли се избистря и положителните хрумвания се появяват с лекост? Това е един от обичаните въпроси на създателя на обществената мрежа LinkedIn Рейд Хофман. В своя подкаст той разкри, че през годините го е задавал на доста известни и съумели хора. Ето част от отговорите, които е получавал:

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг мисли най-добре в двора на къщата си, до момента в който обикаля в кръг.



Основателят на Airbnb Брайън Чески пък обича да върви в Музея на Уолт Дисни в Сан Франциско, тъй като точно там мозъкът му си почива и се освежава.

Шефът на Netflix Рийд Хейстингс е по-скромен - задоволително му е да разпуска в дневната на дома му и концепциите идват сами.

Предприемачът Питър Тийл пък избира да върви " на някое красиво място в природата ", където да обмисли проблемите и дилемите си.

Оперативният шеф на Фейсбук Шерил Сандберг споделя, че най-продуктивните мисли ѝ идват на бягащата пътека във фитнеса.



Създателят на Microsoft Бил Гейтс (на водещата снимка) обича да се разхожда и да кара, тъй като точно тези дейности го успокояват и избистрят мозъка му.

Изпълнителният шеф на Spanx Сара Блейкли също обожава да кара. Дори излиза за работа по-рано от нужното, с цел да може да покара напразно и просто да намерения.



Основателят на Zynga Марк Пинкъс разсъждава най-добре на сърфа или на велосипеда си.

Самият Рейд Хофман, началник на LinkedIn, разкрива, че обичаните му места за мислене за тези, които са изцяло нови за него - да вземем за пример кафене, в което влиза за първи път.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР