Имате ли си любима рецепта за закуска? Ако не, непременно

...
Имате ли си любима рецепта за закуска? Ако не, непременно
Коментари Харесай

Трябват ти 2 яйца и половинка кисело мляко – за нула време си имаш пълна купа от тези кашкавалки-душички:

Имате ли си обичана рецепта за закуска? Ако не, безусловно пробвайте тази – вкусните и лесни кашкавалки-душички са най-мекото и пухкаво наслаждение, с което да започнеш деня си! Правят се бързо и елементарно, дори и новак в кухнята ще се оправи без проблем. Ето рецептата за мързеливи кашкавалки :

Лесни кашкавалки-душички

Продукти:

1/2 кофичка кисело мляко (200 гр.)

1/2 ч.л.сода бикарбонат

2 яйца

2 с.л.олио

420 гр.брашно

1/2 отново.бакпулвер

180 гр.кашкавал

40-50 гр.масло

Приготвяне:

Извадете авансово продуктите на стайна температура.

Сипете киселото мляко в купа и прибавете содата. Разбъркайте да шупне. Добавете двете яйца (без единия жълтък, който ще е за намазване), олиото и разбъркайте.Постепенно прибавете брашното, смесено с бакпулвера, и омесете меко тесто. Върху набрашнена повърхнина разточете тестото на правоъгълник. Поръсете с настърган кашкавал и дребни късчета масло. От кашкавала и маслото отделете малко количество за поръсване от горната страна. Навийте правоъгълника на руло и нарежете на дебели филийки. Подредете ги с разреза нагоре върху тава, застлана с хартия за печене.

Разбийте останалия жълтък с малко кисело мляко и със сместа намажете охлювчетата. Отгоре поръсете със заделения кашкавал и масло. Изпечете кашкавалките в авансово загрята фурна на 200°C за към 20 мин или до златисто.

Приятен вкус!

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР