Имате ли достатъчно време за всичко, което искате да правите?

...
Имате ли достатъчно време за всичко, което искате да правите?
Коментари Харесай

Не ви стига времето? Последвайте този странен съвет

Имате ли задоволително време за всичко, което желаете да вършиме? Над 50 % от хората дават отговор негативно, а някои даже се оплакват от продължителен „ апетит за време “, в който не съумяват да свършат даже най-необходимото, написа Obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.
Как бихте реагирали, в случай че ви кажем, че решение има, и че това решение включва да дарите безплатно от свободното си време на други хора? Да, не звучи изключително разумно.

Но съзнанието ни е необичайно творение и за него нещата стоят малко по-различно. Емоциите и вниманието ни променят усещанията ни за време. Както гласи известният откъс от Айнщайн - „ Задръжте ръката си върху парещ котлон за минута и ще ви се стори като час. Седете един час със симпатично момиче, и ще ви се стори като минута. Ето това е релативност “.

Това, че усещането е по-важно, в сравнение с изтеклите минути, и че, парадоксално, когато даваш време, печелиш време, се потвърждава от изследване.

В него на хората получават несъмнено време, което:
могат да прекарат за себе си да го пропилеят да го посветят на други, другари или непознати
Учените откриват, че хората, които посвещават времето си на другите, по-късно усещат, че имат повече време, както в сегашния миг, по този начин и в бъдеще спрямо тези, които са го прекарали за себе си или за го изгубили.

„ Прекарването на време, отдадено на другите, кара хората да се усещат, че са създали доста за обещано време – и колкото повече имат възприятието, че са създали, толкоз повече време усещат, че имат. “

Пълноценно прекараното време като че ли се уголемява в мозъка ни, като ни дава илюзията, че разполагаме с задоволително. Когато прекараме времето си пълноценно, да вземем за пример когато го посветим на някого, това ни кара да се усещаме по-ефективни и способни.

Разбира се, има нещо като горна граница. За някои хора, да вземем за пример тези, които целодневно поставят грижи за някой различен, е витално належащо да отделят време за себе си. Но за останалите от нас, които непрестанно усещаме, че се състезаваме с часовника, може да се окаже потребно да опитаме тази тактика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР