Имате ли домашен любимем? Много е вероятно отговорът да е

...
Имате ли домашен любимем? Много е вероятно отговорът да е
Коментари Харесай

Инвестиции в индустрията за домашни любимци? Защо не?

Имате ли домакински любимем? Много е евентуално отговорът да е " ДА ". Ако погледнете на домашните животни и любовта на хората към тях, то това може и да наподобява, като една не неприятна капиталова опция, която е пред очите ви.

Всъщност, доста от гениалните вложители, в това число и Уорън Бъфет, поучават - инвестирайте в това, от което разбирате. И в случай че разбирате от домашни любимци, в този момент ще ви дам още малко статистика, която да поддържа тезата да погледнете към този не неприятен бранш.

Домашни любимци са правилни спътници и от ден на ден се считат за част от фамилията. Те обаче са и огромен бизнес. Ето някои забележителни трендове, които могат да създадат промишлеността за домашни любимци потребна част от портфейла на всеки един вложител. А също по този начин и да му оказват помощ да диверсифицира в свят на извънредно огромна неустановеност.

Собствеността на домашни любимци пораства

Днес към 68% от американските семейства имат домашни любимци, спрямо 56% през 1988 година, съгласно Американската асоциация за артикули за домашни любимци (APPA). Всъщност, повече семейства имат домашни любимци, в сравнение с деца. Домашните любимци участват в 84.6 милиона семейства, а деца - едвам в 35 милиона.

Какво подтиква растежа на собствеността на домашни любимци?

Двете най-многобройни генерации в Съединените щати - бейби-бумърите и милениалите обичат доста животните и не се тормозят да се снабдяват с нов " член на фамилията ".

Бейби бумърите (между 65 и 75 години), най-голямото потомство в историята, навлиза в нова фаза от живота си - те се пенсионират и това постоянно води до прибягване към домашни любимци.

Преди десетилетие единствено 34% от хората над 70-годишна възраст са имали домашни любимци, а процентът към днешна дата към този момент минава границата от 40.

Милениалите (хората на възраст сред 23 и 38 години), които ще станат най-голямото потомство в Съединени американски щати, също са възприели собствеността върху домашни любимци. Много от тях стават притежатели на домашни любимци, преди, или даже вместо да имат деца.

А във връзка с тези, които сега не имат домашни любимци, 43% споделят, че желаят такива в бъдеще. Освен това, когато милениалите подхващат значими стъпки, като закупуването на жилища, потребностите и на техните домашни любимци постоянно са движеща мощ зад техния избор.

Ако тези трендове се запазят, то промишлеността обслужваща домашните любимци, може да се резервира в добра форма още десетилетия наред.

Все повече и повече притежателите се грижат за домашни любимци, като за член от фамилията. През годините притежателите на домашни любимци фрапантно трансформираха метода, по който мислят и се грижат за тях. Неотдавнашен отчет на Harris Poll сочи, че 95% от притежателите считат, че техните любимци са част от фамилията. Те желаят животът на неофициалните членове на техните фамилии, да бъде толкоз благополучен, здрав и пълностоен, колкото и личния им живот и евентуално ще отделят задоволително разноски, с цел да доближават до тази цел.

В резултат на това притежателите харчат милиарди долари за за висококачествени храни, най-съвременни здравни грижи, застрахователни полици, първокласни услуги и други С тази нова настройка грижите за домашните любимци се разви до степен, в която се предлага по-сложни и сложни артикули, които се управляват от три съществени фактора.

Хуманизираме нашите домашни любимци

Собствениците на домашни любимци постоянно възприемат животните, като свои деца. Те беседват с тях, водят ги на отмора, трансформират домовете си съгласно техните потребности, честват рожденните им дни и други

Днес, домашните любимци са същински членове на фамилията. Висококачествената храна за животните се приема, като норма, като продажбите на супер-премиум марките се усилват с над 9%, до момента в който тези на бюджетните марки понижават с 5.7% за интервала 2012-2015 година.

Собствениците също купуват играчки, или аксесоари на своите любимци по импулсен метод, по който купуват мебели, или облекла, като някои даже купуват дизайнерски дрехи.

Предоставяме на любимците си здравни грижи, сравними с човешките. Напредъкът във ветеринарните здравни грижи обезпечава доста усъвършенстване в живота на всички домашни любимци. Налице са непрекъснати нововъведения във ветеринарните лекувания, превантивните лекарства, диагностичните и скрининговите принадлежности, визуализацията (MRIs и други сканирания), както и уелнес-продукти и лечения.

Собствениците са подготвени да заплащат за тези лекувания. Всъщност, съгласно оценките американците ще похарчат повече от 18 милиарда $ в Съединени американски щати за ветеринарни грижи през 2018 година

За да компенсират разноските, притежателите на домашни любимци също купуват здравни застраховки. В Северна Америка частното здравно обезпечаване на животните е повишено доста.

Индустрията за грижи за домашни любимци процъфтява

Индустрията за домашни любимци обгръща ветеринарни медикаменти, диагностика, продуктови дистрибутори и услуги, производители на храни и онлайн магазини за облекла и аксесоари. Всеки от посочените подотрасли дава отговор на условията на притежателите на домашни любимци, като са налице непрестанни нововъведения, довели до забележителен напредък.

В Съединени американски щати, промишлеността за грижа на домашните любимци е станала очевидец на два пъти по-голям растеж, по отношение на този на Брутният вътрешен продукт от 2007-ма година насам, увеличавайки се даже по време на финансовата рецесия от 2008-ма година.

Междувременно сходен взрив се построява и в интернационален проект. Очаква се световната промишленост за домашни любимци да нарасне от 132 милиарда $ през 2016 година - до 203 милиарда $ до 2025 година Или несъмнено предстоят положителни времена пред бранша и фирмите от него през идващите пет-десет години.

Тенденции на сливания и поглъщания в бранша

С възходящия брой на продажбите в промишлеността за домашни любимци, корпоративният интерес се ускори. Повече от 80 сливания и придобивания са се случили в бранша през последните 12 месеца, което демонстрира, че необятен кръг от компании са привлечени и влагат в тази динамична опция.

Домашните любимци могат да бъдат скъпа част от портфейлите на вложителите в бъдеще по още едно направление - диверсифициране на портфейла към бизнес, който наподобява " ваксиниран ", против рецесии и спад на международната стопанска система.

Поради възходящата благосъстоятелност на домашни любимци, подобряващите се настройки и държания на притежателите на домашни любимци - и с помощта на нововъведенията на международните компании, които стоят зад бизнеса, той може да дава положителни благоприятни условия за вложителите в бъдеще. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР