Имате ли дълбоко и непреодолимо желание да се впуснете в

...
Имате ли дълбоко и непреодолимо желание да се впуснете в
Коментари Харесай

Това Са Топ Местата За Истинско Приключение

Имате ли надълбоко и непреодолимо предпочитание да се впуснете в незнайното? Желание, което може да бъде задоволено единствено с раница на тил и обиколка на незнайна страна.

Ако е по този начин, може би си коства да добавите тези страни в листата си. Us News & World Report изследва над 21 000 души от целия свят за правенето на класацията на най-хубавите страни в света. Изследването създаде и редица подкласации, в това число на най-хубавите страни за завършения.

Авторите на допитването правят оценка 80 страни съгласно пет индикатора – дали са отзивчиви, обезпечават занимания, имат прелестен климат, красива природа и даже дали жителите им са секси или не.
Business Insider разгласява топ 10 на най-хубавите страни за феновете на завършения в света.

Аржентина

От Андите до крайбрежието – Аржентина е естествен парадайс за приключенците. Планинско колоезделе в Барилоче и парапланеризъм в Ла Кумбре са чудесни насочни точки.

Австралия

Само размерът на Австралия я прави идеално място за феновете на приключенията. Тя е към 31.5 пъти по-голяма от Англия, което значи, че има задоволително пространство за разходка.

Освен това Австралия е на предни позиции в цялостната ранглиста за качеството на живота.

Мексико

Енергичната просвета на Мексико прави страната идеална за търсачите на мощни чувства, изключително когато бъде съчетана с богатата предколумбова история.

Но многочислените вътрешни проблеми основават съществено безпокойствие от престъпността в Мексико. Страната има един от най-високите проценти на отвличания в света.

Коста Рика

Pura Vida (Чист живот на испански – бел. ред.) е мотото на страната и посетителите й фактически ще вкусят от чистия живот.

Спускането по зип лайн над зелените тропически гори е единствено една от многото действия, предлагани на посетителите на един от най-големите центрове на екотуризма в света.

Нова Зеландия

Наричана „ международна столица на рисковите спортове “, Нова Зеландия е идеална за търсачите на мощни чувства.

Разнообразната природа в страната значи, че тя може да предложи на процедура всякаква приключенска активност – от каране на сноуборд до алпинизъм и скачане с бънджи.

Гърция

Културното въздействие на Гърция датира от хилядолетия, още от времето на античната й цивилизация.

Въпреки продължаващата дългова рецесия, средиземноморската страна заема висока позиция в класацията за завършения с помощта на многочислените налични действия на островите – от скално катерене в Калимнос до колоездене в Крит.

Тайланд

Известна освен с шумните си плажни празненства, само че и с идиличните естествени пейзажи, не е изненадващо, че Тайланд намира място в топ пет на феновете на приключенията. Райските острови са идеално място за феновете на гмуркането.

Испания


Испанците са считани за най-дружелюбните хора в света и това способства за високата им позиция в класацията за случки. Испания има завещан усет към приключенията още от времето на морската си доминация през Ренесанса. Сега очевидно хората се насочат към страната в търсене на вълнуващи прекарвания.

Италия

Политическата неустойчивост коства на Италия първото място в цялостната ранглиста, само че не отхвърля многочислените търсачи на завършения.

Италия е сложена на водеща позиция и в категориите за културно въздействие и завещание. Според уеб страницата Italia.it страната „ предлага безкрайни благоприятни условия за упражняване на всички типове рискови спортове “.

Бразилия

На първо място за втора поредна година, Бразилия е най-хубавата страна в света за търсачите на мощни чувства. Най-голямата страна в Южна Америка е избрана също като най-забавната и най-секси страна в класацията, което способства за цялостния й рейтинг в региона на приключенията.

Популярният карнавал в Рио де Жанейро, удивителните пейзажи и огромните футболни мачове са част от аргументите Бразилия още веднъж да оглави класацията.

източник: Profit.bg
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР