Имате домашен любимец? Е, ние имаме добри новини за вас

...
Имате домашен любимец? Е, ние имаме добри новини за вас
Коментари Харесай

5 начина, по които домашните любимци помагат на здравето ни

Имате домакински любим? Е, ние имаме положителни вести за вас - прекомерно евентуално е вашето куче или котка да спомага за вашето здравословно положение. Как? Разберете в идващите редове: 

1. Домашните любимци могат да ви оказват помощ да получите по-добър нощен сън

Проучванията са открили, че хората имат по-добър сън, когато спят с домакински любим. Сънят е доста значим за нашето обикновено действие. Най-доброто нещо, което можете да извършите за себе си, е да си починете добре през нощта. Това ще ви помогне за по-добър фокус, а също по този начин и носи добро настроение.
 Това е най-сериозният симптом, че остарявате Това е най-сериозният симптом, че остарявате
Датски откриватели са открили, че обонянието се трансформира с възрастта. Те съумели да дефинират кои аромати с времето стартират да се у...

2. Домашните любимци вършат хората по-добри

Домашните любимци ви оказват помощ да взаимодействате с други хора и по по-положителни способи. Те също са страхотни в това да ви разведрят, което оказва помощ да се почувствате по-добре. А когато се чувствате по-добре, вие сте склонни да бъдете по-добри към другите. 

3. Собствениците на домашни любимци по-рядко страдат от биполярно разтройство и меланхолия

Проучванията са открили, че домашните любимци са чудесни за добра терапия. Те могат да понижат тревогата и депресията и да насърчат положителното въодушевление. Със своята палавост те могат да разсеят облаците на вашата тревога. Домашните любимци ви оказват помощ да се чувствате по-сигурни. Това е потребно за мозъка и сърцето ви.
 Лоши привички, които вредят на нашето здраве, а даже не го осъзнаваме Лоши привички, които вредят на нашето здраве, а даже не го осъзнаваме
Има някои неща, които съвсем всеки от нас прави и могат да имат неприятни отблясъци върху здравето ни. Добре е да ги променим, тъй като на остарял...

4. Домашните любимци обезпечават физически контакт, от който имаме потребност

Проучванията демонстрират, че се чувствате по-добре, когато имате физически контакт. Докосването е положително за вас, физически и душевен, и е изключително значимо за здравословната грижа. Не можете да спорите за изгодите от докосването. Няма значение дали идва от различен човек или от вашия домакински любим. Прегръщането естествено освобождава окситоцин, хормонът, който понижава напрежението. Същото се получава когато вашето куче или котка се сгуши във вас. Прегърнете домашния си любим, с цел да се почувствате по-щастливи.

5. Домашните любимци оказват помощ да развием своите привички

Да бъдеш притежател на домакински любим освен оказва помощ за щастието, само че и за построяването на привички. Добавянето на малко отговорност към живота ви може да помогне за фокусиране и рутина в всекидневието. Отговорностите, свързани с грижите за домакински любим, може да наподобяват елементарни, само че те оказват помощ да си напомните, че можете да се грижите за себе си. Домашните любимци са като фамилията, тъй че се грижете добре за тях. Те единствено ще ви обичат повече поради това. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР