Имаше яростта и подла съпротива срещу сделката с „Локхийд Мартин”

...
Имаше яростта и подла съпротива срещу сделката с „Локхийд Мартин”
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаше яростна и подла съпротива срещу сделката за F-16

Имаше яростта и подла опозиция против договорката с „ Локхийд Мартин” (за изтребителите F-16), само че с министъра на защитата и с финансовия министър го направихме необратимо. Това министър председателят Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската комерсиална камара.

„ Ние закупихме за нашите водачи най-хубавото, което се създава ", посочи министър председателят. Също, че в никакъв случай по време на договарянията и диалозите не е имало лобизъм.

Представителите на американската компания подчертаха пред българския министър-председател, че единствено в Европа има над 700 самолета F-16, а в света са продадени над 4000 броя от летателното средство, което го прави най-продаваният боен изтребител и най-използваният в действителни военни дейности.

Борисов разяснява и присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз и НАТО. Според него нашата съседка би трябвало да стане член на евроаталантическия пакт и на евросъюза, само че предизвести, че „ не би трябвало да се заиграва с историята, тъй като тя е ясна ".

Той е на мнение, че и Албания би трябвало да стане член на НАТО.

Българският министър председател благодари на американската страна за вложенията, които се вършат в България и посочи, че износът за Съединени американски щати е по-голям от вноса, което значи, че българската стопанска система се развива.

Вижте цялото изявление на Бойко Борисов във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР