Имаше нещо символично в това, че докато Борисов се бе

...
Имаше нещо символично в това, че докато Борисов се бе
Коментари Харесай

Добрата статистика на лошия материал

Имаше нещо алегорично в това, че до момента в който Борисов се бе вживял в ролята на огромния пазач към Европа (пътят на Западните Балкани към Европейски Съюз наподобява минава през неговата всемогъща фигура), на открито пред НДК музикантите от БНР стачкуваха за по-високи заплати. По всяка възможност премиерът-слънце е изключително подразнен от тая работа - музикантчетата са му развалили представлението, елитът на Европа пристигнал на крайници, а те, вместо да благоговеят добродушно пред извисените политически посетители, желаят покачване на заплатите. Меркел, Макрон, Юнкер в близост, пощипвания, попипвания, камери, фотооапарати, червени килими - не е време за митинги, а с цел да учудване и трогване. " Не може всеки, който желае пари, да ни стачкува под прозорците ", рече неотдавна Борисов, във връзка медицинските сестри.
Това е изключително отношение към неприятния материал. Лошият материал не би трябвало да стачкува. Лошият материал би трябвало безропотно да свежда глава, и някак си да не забележи, че е необичайно да прокарваш път на Балканите към Европа, в случай, че за 10 години по този начин и не си можал да изминеш същия този път. Ако елитът на Европа беше посрещан с къс лист със заплатите на най-важните специалности, от дълго време щеше да е декласирал личното ни присъединяване в каквито и да било европейски процеси. Няма западноевропеец, който да не изпадне в ступор незабавно щом научи за няколкото стотин евро, които получават най-важните специалности. Западните Балкани най-малко биха могли да получат опрощение - ние обаче? Нали Европейски Съюз трябваше да поправи таман сходни балкански безумия и да им постави край. Не стигнаха 10 години, какъв брой би трябвало да минат? Музикантите от БНР вярно питат Борисов - а по кое време в действителност ние ще имаме в случай че не европейско, то най-малко близо до тяхното възнаграждение? Как се прави просвета с 600 лв. заплата? А опазване на здравето? А обучение?
Онова, което хората от Европейски Съюз няма по какъв начин да схванат, е, че в действителност всичко тук върви на магия. Някакви хора, с някакви мизерни заплащания, някак не престават. Някак работят, някак работят, някак свирят, някак лекуват, някак преподават. Някак живеят, някак умират, някак раждат деца, някак ги отглеждат. Извън обетованата земя на бизнесцентъра в " Младост ", всичко друго е Мордор. Обяснете това на Меркел и Макрон. На Борисов не - той от дълго време е ваксиниран. За него просто " се събират някакви хора под прозорците му ", които " желаят пари ". Остава да ги овика като оня заядлив чичо от детството, дето все крещи, че му берат черешите. Този човек в действителност е решил, че единственото, което има значение, е да регистрира някакви макроиномически индикатори - проценти безработица, междинна работна заплата, задължения и прочие повишени изчисления, които не мерят персонални нещастия. Добрата статистика на неприятния материал. Останалото не е безмълвие, а псевдоевропейски брътвеж. Свиквайте.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР