Имаше моментни състояния за скандали, но важното е, че държавата

...
Имаше моментни състояния за скандали, но важното е, че държавата
Коментари Харесай

Ген. Атанасов за скандалите около гласуването на Бюджет 2023: Малък театър

Имаше моментни положения за кавги, само че значимото е, че страната влезе в естествен темп. Приемането на бюджета е добър сигнал за нормалност в страната. Без бюджет държавното управление трябваше да подаде оставка.

Това съобщи пред БТВ ген. Атанас Атанасов, народен представител от ПП-ДБ и водач на ДСБ.

 

" Приемането на бюджета е сигнал за устойчиво наличие. Важно е, че приехме финансовата рамка, тъй като има политическо предписание – не се ли одобри бюджета на държавното управление, то би трябвало да подаде оставка. Имаше разногласия, само че въпреки всичко не виждах такава заплаха ", сподели ген. Атанасов.
Той напомни, че се приема бюджет на седмия месец от годината, половина пари към този момент са изхарчени, само че е значимо, че страната е влезнала в естествен темп на живот.

" Политическата работа е дребен спектакъл. Имаше спектакъл към приемането на бюджета. Асен Василев против Делян Добрев - характерен хасковски гамбит ", сподели още той.


" В началото на другата седмица ще подпишем протокол за работа и взимане на решения сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ", разкри ген. Атанасов. " Трябва да има авансово разискване и търсене на консенсус за политики сред първите две сили, с цел да може да минават по-бързо и по-лесно. Христо Иванов има главен принос в изработването на протокола ", посочи той.

 

Атанасов съобщи, че конституционните промени са готови и следва входирането им.

Сред тях е и промяната на националния празник от 3 март на 24 май: " 3 март разделяше България, предлагаме датата да се смени с деня на писмеността. "

" В измененията на главния закон обаче отпада мандатността на кметовете. Мнозинството има единодушие да ограничи и пълномощията на президента посредством служебните държавни управления ", изясни Атанасов какво отпада и какво остава плана за промени в Конституцията.

Относно Барселонагейт, генералът разяснява: " В делото няма задоволително доказателства за пране на пари. Може да са пропуснати благоприятни условия за събиране на доказателства. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР