Имаше известни очаквания, че Андон Балтаков ще е победителят в

...
Имаше известни очаквания, че Андон Балтаков ще е победителят в
Коментари Харесай

Кой беше големият коз на Андон Балтаков

Имаше известни упования, че Андон Балтаков ще е спечелилият в състезанието за нов общоприет шеф на БНР. Всъщност, той е относително непознато лице в медийните среди у нас.

При представянето на претендентите преди Нова година обаче направи усещане неговата подготовка, както и концепцията му за развиването на националното радио.

В последна сметка точно това се оказа неговият огромен коз. 

Мотивите за избора на членовете на Съвет за електронни медии са, че концепцията на Андон Балтаков е съвременна, блестяща. Съвет за електронни медии подчерта неговия голям опит във водещи международни медии, както и визионерското му мислене.

" Нито една медия в днешно време няма бъдеще, в случай че не разчита и на своя цифрова платформа. Това в цялостна степен се отнася и за БНР ", безапелационен бе Андон Балтаков при представянето на своята идея.

Кандидатът дефинира себе си като новинар, радиочовек, който в никакъв случай не не помни от кое място е тръгнал и постоянно е носил радиото в себе си. Работил е за БНР преди години, по-късно емигрира в Съединени американски щати. Завършва университета " Йейл ", работи за Си Ен Ен, Асошиейтед прес и други, най-много като съветник за цифрово и стратегическо обмисляне.

Той показа, че със фамилията му постоянно са били с убеждението, че в един миг ще се върнат в Европа. Конкурсът за общоприет шеф той усеща като опция да се завърне тук.

" Рекламният пазар не може да поеме разноските, които БНР има ", уточни Балтаков.

Затова съгласно него БНР би трябвало да се финансира с % от Брутният вътрешен продукт или от приходите към Национална агенция за приходите - избран % от налозите на физическите лица и избран % от събрания корпоративен налог. Това той дефинира като " здравословен микс ". Този трансфер би трябвало да бъде ограничен от минимални и оптимални граници.

Радиото може да генерира лични доходи, които до 2022 година да доближат 5 млн. лв. годишно, смята още той. Според него БНР би трябвало да предлага без значение, полифонично публицистично наличие, а генералният шеф да е бариерата, стената, която би трябвало да спре всеки един напън.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР