Имаше едно време един брутален и безскрупулен диктатор на богата

...
Имаше едно време един брутален и безскрупулен диктатор на богата
Коментари Харесай

"Вашингтон пост": Мохамед бин Салман е новият Саддам Хюсеин

Имаше едно време един жесток и безсъвестен деспот на богата на нефт арабска страна, който макар добре документираните си безчинства беше ухажван и подкрепян от Съединените щати и други западни държавни управления " - написа в публикация под заглавие " Нашият нов Саддам Хюсеин " във в. " Вашингтон пост " коментаторът Джаксън Дийл.

" Престъпленията на този деспот бяха ужасни, само че той модернизираше страната си и се противопоставяше на джихадизма и на Иран. Лидерът разбра посланието. Заключението му бе, че до момента в който доставя нефт и се опълчва на Иран, ще има свободата да избива съперниците си и да тормози прилежащите страни. Името му, несъмнено, беше Саддам Хюсеин. Фактът, че Съединените щати и техните съдружници заложиха на него, непосредствено докара до иракската инвазия на Кувейт през 1990 година, а след това и до безкрайните войни в Близкия изток, от които съвсем единомислещо се оплакват западноевропейските служители в областта на външната политика ", продължава създателят.

30 години по-късно обаче служителите и политиците, пред които те се регистрират, вършат същата неточност, акцентира той. На думи показват възмущението си от закононарушенията на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, измежду които убийството на журналиста Джамал Хашокжи и подлагането на изтезания и хвърлянето в пандиза на дами, борещи се за повече права, и осъждат спора в Йемен като цялостна с военни закононарушения злополука.

Въпреки това на срещата на Г-20 в японския град Осака преди седмица те с наслада ухажваха саудитския принц. Освен президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по същия метод с него се държаха министър председателите и президентите на огромните европейски страни, а също по този начин водачите на Индия, Южна Корея и Япония. Ако ги попиташ за какво, ще дадат един много прочут отговор: Принцът престолонаследник е най-хубавият късмет за модернизацията на Саудитска Арабия. Той се бори с ислямските екстремисти, той е наш съдружник и съдружник на Израел против Иран.

Алтернативните разновидности са по-лоши. Подобно на Саддам Хюсеин, Мохамед бин Салман стигна до заключението, че се употребява с имунитет. Жените, които той подреди да бъдат изтезавани, към момента са в пандиза, а самолетите му към момента бомбардират Йемен. След като западните държавни управления не го стопират в този момент, ще им се наложи да го създадат по-късно, когато цената евентуално ще бъде по-висока, предизвестява коментарът на уеб страницата на американския вестник. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР