Иманярите у нас търсят богатства, намирали се в древността в

...
Иманярите у нас търсят богатства, намирали се в древността в
Коментари Харесай

Иманяри търсят 30 римски банки у нас

Иманярите у нас търсят благосъстояния, намирали се в древността в съществувалите тогава 30 римски банки. Те считат, че несметните съкровища са закопани около трите съществени пътни артерии, които римляните са построили у нас. Намирали се на избрани дистанции и в избрани региони, разкрива в. „ Монитор “.
Картите на античния свят демонстрират, че павираните трасета минавали през Родопите, Тракия и Мизия
и водели към всички краища и направления в Европа. Най-интересни за иманярите са правите през запуснати села, където имало малко полиция и копачите работили необезпокоявано.

Според данни на историци и златотърсачи легионите са закопавали златото си наоколо до пътищата. Така не се е налагало да носят непрекъснато стотици килограми скъпоценности, когато тръгнат на поход. Просто минавали по построеното трасе и съгласно напътствията изравяли закопаното имане. Преданията сочат обаче то най-често било защитавано от „ безконечна отрова “. Това била примес от разнообразни химикали, които с годините не изветрявали и даже единствено да се опитва някой неосведомен да влезне, без да има „ нишан “, както се споделя на напътствията за намирането на закопаното богатство, то той мигновено умирал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР