Имаме заподозрени за взрива срещу главния прокурор, но към момента

...
Имаме заподозрени за взрива срещу главния прокурор, но към момента
Коментари Харесай

Демерджиев: Имаме заподозрени за взрива срещу главния прокурор

Имаме обвинени за гърмежа против основния прокурор, само че все още не мога да навляза допълнително детайлности.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след съвещание на службите във връзка вчерашния несполучлив опит за атентат над основния прокурор Иван Гешев.

" Имаме доста насоки, следствието тече. Очевидно е, обаче, че равнището на сигурност на колите, с които разполага НСО, би трябвало да е нараснало, тъй като това, което се е оказало решаващо, е била бронировката на автомобила на основния прокурор Иван Гешев ", сподели още той.

" Това е автомобилът с най-хубава отбрана, с която разполага НСО ", уточни Демерджиев.

" Към моментна нямаме данни да е изтекла информация, само че това се ревизира. Има доста разновидности да бъде проследен маршрутът на автомобила. Изследваме всички благоприятни условия да бъде проследен маршрута на автомобила. Няма потърпевши, типът на взривното устройство не разрешава да се преодолее отбраната на съответно този автомобил. Нивото на отбрана на този автомобил е по-високо и това взривно устройство даже да имаше непосредствено попадение, не може да аргументи вреди на пасажерите в купето ”, уточни служебният министър на вътрешните работи.

“Всяка опасност, отправена до общественик от ранга на основния прокурор, който е под защита на НСО, се ревизира извънредно деликатно от всички служби, които имат отношение към това без значение каква е опасността и каква е степента на нейната съвестност. Всички закани, които са отправяни към Гешев през годините са проверявани, взимани са съответните ограничения и е несъмнено равнището на отбрана, което НСО ползва във връзка с него ”, посочи той.

“Действително това е опасност към държавността, само че тя не се дължи на деяние или безучастие на служебния кабинет. Във всеки един атентат или опасност за атентат ние подхождаме с нужната съвестност като към безусловно действително осъществено деяние ”, сподели Демерджиев.

В срещата на службите вземат участие Демерджиев, министърът на правораздаването Крум Зарков, заместител основният прокурор Борислав Сарафов и представители на службите. 
" Зловещо нещо "
" Атентат против който и да е човек е злокобно нещо. Знам какво изпитват фамилиите ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов гърмежа против кортежа на основния прокурор Иван Гешев в понеделник на пътя София-Самоков.

" Това е акт, който заплашва освен основния прокурор, само че и фамилията му, само че би могло да заплаши всеки случен човек. Затова го осъждаме. По принцип бих се реферирал към книгата на доцент Алексей Петров - " Тероризъм и системи за сигурност ". Разлистих по тематиката, там най-ясно е обяснено какви са задачите. Това е основаване на безпорядък, да накараш лице или цяла система от хора да се съобразят с друго мнение, с други цели “, сподели Борисов в Разград.

Според него „ това грозно събитие, този атентат, който влачи неприятни последствия за България, още повече ни окуражи да довършим с сътрудниците правната промяна. Двете събития нямат нищо общо, тъй като те не са ориентирани като система, която да променяме към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР