„Имаме задължение да дадем възможност на гражданите на Македония да

...
„Имаме задължение да дадем възможност на гражданите на Македония да
Коментари Харесай

Заев иска референдум: Нека хората имат последната дума в спора за името

„ Имаме обвързване да дадем опция на жителите на Македония да употребяват демократичните си права и да получат късмет да изкажат своето мнение във връзка с контракта за разрешаване на разногласието за името “, съобщи министър председателят на Македония Зоран Заев след срещата си с ръководителя на главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, представен от пресслужбата на държавното управление, предава " Фокус ".
Той сподели на опозиционния водач, че те, както и опозицията, би трябвало да обезпечат обективен късмет за жителите, да кажат последната си дума на референдум.
В известието се показва, че на срещата Заев е направил предложение политическите субекти да се обединят към концепцията за референдум и поради националните цели на Република Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО.
„ Имахме къса среща с премиера Зоран Заев. Беше къса, тъй като нямахме тематика. Целият въпрос беше привършен в течение на вчерашния и днешния ден “, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски след срещата със Заев.
„ Нямам какво да прибавя, към този момент го споделих в прав текст на двете конференции, които дадох в течение на вчерашния и днешния ден. Така че нямаше никакви нови моменти, които можем да си кажем един на различен, също така да повторим, че това за мен е капитулация, контракт за капитулация на Република Македония “, акцентира Мицковски.
Припомняме, че във вторник министър председателят на Македония Зоран Заев на конференция съобщи, че Скопие и Атина са стигнали до решение на казуса. По негови думи, името на страната - Република Северна Македония – ще има превод на всички езици. Спорът сред Македония и Гърция по отношение на името на някогашната югославска република, което съответствува с името на северния гръцки регион, продължи към четвърт век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР