Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат

...
Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат
Коментари Харесай

Тома Биков: Предсрочни избори не са вариант

" Имаме ясни причини за какво изборите не би трябвало да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и обществена цена за цялото общество “. Това сподели пред БНР в неделя депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му без парламент не може да се гласоподава нито една икономическа или обществена мярка в обстановка с рецесията поради ковид.

" Освен това президентът не може да организира разговор сред съществени политически сили. Това значи, че служебното държавно управление ще е взимане на властта по нелегитимен път... Президентът е част от опита да се провокира политическа рецесия “, сподели Биков.

В поддръжка на тезата си той изнамери и европейски мотив: " В Европа има тежки договаряния, свързани с възобновяване на стопанските системи. Тези пари ще влязат в българската стопанска система под формата на капиталови планове. Това е комплицирана административна задача. Няма да се харчат ей по този начин. А тези пари ще ни оказват помощ да преодолеем икономическите провокации. Едно служебно държавно управление единствено до момента в който се ориентира в обстановката, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време “.

Според депутата от ГЕРБ обаче и така наречен експертно държавно управление не е вид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР