Имаме ясен акцент върху професионалното образование. Това каза министърът на

...
Имаме ясен акцент върху професионалното образование. Това каза министърът на
Коментари Харесай

Вълчев: Имаме ясен акцент върху професионалното образование

Имаме явен акцент върху професионалното обучение. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция в Министерски съвет по отношение на плануваните вложения по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за подобряването на просветителната инфраструктура в общините.
„ В тази стратегия „ Региони в напредък “ ще забележим доста повече средства и доста повече финансирани професионални гимназии, доста повече средства за професионално обучение. През миналия програмен интервал едвам 10 професионални гимназии бяха бенефициенти, в този момент имаме 140 професионални учебни заведения, които ще получат финансиране по оперативната стратегия. Тоест има явен акцент върху професионалното обучение “, заяви просветителният министър, като посочи, че това са учебни заведения с повече възпитаници и такива, коиот образоват по професионални посоки с по-висока нужда на пазара на труда.
„ Голяма част от средствата за тях ще бъдат за учебно-техническо съоръжение. Тоест имаме явен акцент върху професионалното обучение “, добави той.
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева от своя страна благодари за нарастването на учителските заплати от 15 септември. „ Това нарастване към този момент върви, сътрудниците регистрират всички тези политики, които са направени в тази посока “, сподели тя, представена от Фокус.
По думите й за пръв път от доста години се приказва за разкриване на учебни заведения. „ Всички ние знаем, че главният фактор за повишение качеството на учебно-възпитателния развой е учебната среда. Точно през днешния ден сме се събрали, с цел да кажем, че учебната среда е част от целта на всички нас, с цел да могат да бъдат стимулирани и децата и учителите за работа “, уточни Янка Такева.
Тя добави, че направеното с помощта на мобилните групи за връщане на децата в учебно заведение също е една от положителните политики, която за първи път се случва в образованието ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР