Имаме всички шансове да финализираме споразумението за Шенген до края

...
Имаме всички шансове да финализираме споразумението за Шенген до края
Коментари Харесай

Нейнски: Габриел да предложи коалиционно споразумение с ясни ангажименти

Имаме всички шансове да завършваме съглашението за Шенген до края на 2024 година В момента има напредък на нацоналистическите и популистки партии в Европа. Много зависи по какъв метод страната ни и останалите страни ще се показват на идните европейски избори, тъй като залогът в никакъв случай не е бил по-голям. Това разяснява в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи.

По думите ѝ България би трябвало да отиде доста готова на тези избори, а там борбата ще бъде за това какви ще са Европа и Европейската комисия в бъдеще.

„ За завършването на съглашението за Шенген, България ще договаря с новата Европейска комисия. Външната ни политика би трябвало да бъде извънредно дейна, а вътрешната - устойчива, ясна и предсказуема ”, сподели още Нейнски.

Керемедчиев за Шенген: Досега чукахме на затворена врата, само че тя към този момент е отворена и би трябвало да окажем напън

Тя посочи, че дълго време в публичното пространство е било коментирано, че посредством стопански механизми може да се принуди освен Австрия, само че и останалите страни да вземат политически решения.

„ Всички решения в Европейски Съюз са политически. България би трябвало да концентрира старания в политическите диалози. Поведението на държавното управление, на премиера, на външния министър, както и на хората от Народното събрание, е извънредно значимо. Трябва да създадем явен проект за следващите стъпки, за това по какъв начин България ще наподобява в очите на своите сътрудници през 2024 година ”, добави Надежда Нейнски.

Според нея би трябвало да има изясненост по отношение на метода, по който функционира иновацията, наричана „ некоалиция ".

„ Смятам, че Мария Габриел би трябвало да предложи съдружно съглашение с ясно написани задължения. Така или другояче, болшинството действа като коалиция, а когато не са регламентирани връзките посред им, стартират вътрешнополитически наддавания. Това дава причини на тези, които са против евроатлантическото болшинство ”, акцентира тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР