Имаме цялата убеденост, че резултатите от изследваните проби за COVID-19

...
Имаме цялата убеденост, че резултатите от изследваните проби за COVID-19
Коментари Харесай

Няма потвърден случай на коронавирус в България


Имаме цялата увереност, че резултатите от изследваните проби за COVID-19 са достоверни. Нямаме доказан случай за ковид към този миг в България. Това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг на Националния спешен щаб.

Над 1189 са случаите в Европа към тази заран. Смъртността е относително ниска – по-малко от 2%, заяви още ген. Мутафчийски.

През миналото денонощие в двете лаборатории, в които се вършат проучвания за COVID-19 – във ВМА саизследвани 47 лица, а в Националната референтна лаборатория - 15 лица. Всички проби са негативни.

Трите негативни проби, които бяха разменени сред двете лаборатории за втори разбор – три от ВМА в националната и три от националната във ВМА – всички са негативни, заключи още един път началникът на ВМА.

В днешния ден подлежат на проучване 11 проби във ВМА и висчко, което дойде от другите лечебни заведения, а те непрекъснато идват резултати. Към края на деня ще обявим какъв брой са изследвани и какви са резултатите”, добави той.

Новите случаи в Европа са в Нидерландия, в Хърватска има нови 2, в Гърция са оповестени още нови случаи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР