Имаме спешна нужда от българските институции, в момент, в който

...
Имаме спешна нужда от българските институции, в момент, в който
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев тревожно: Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото „NEXO“ /Видео/

Имаме незабавна потребност от българските институции, в миг, в който се намираме в невиждана рецесия, икономическа, обществена, а и конституционна.

Днес в Белград са кацнали обвинените по делото „ NEXO “. Нямам подозрения с кого ще се виждат. Събраха се. Очаквам да кацнат и Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият сътрудник от Бърд, някои политици и да си разпределят дилемите - кой ще се занимава с финансирането, кой с медиите, кой с компрометиране на магистрати, на работещи сътрудници. Може би и Къро ще кацне от ЮАР. Това е смешка, само че тъжна…, съобщи на конференция през днешния ден основният прокурор Иван Гешев.

Ясно е от ден на ден българската прокуратура ще е обект на офанзива. Задавам си въпроса кой има интерес от това. Ако 400 000 лв. или евро коства отстраняването на един служител на реда, какъв брой коства отстраняването на министър на вътрешните работи, на основен прокурор, на обособен магистрат. Попитах къде е страната. Да чухте някой да ми отговори? Да чухте ДАНС да отговори по какъв начин кореспондира финансирането на лобисти от Съединени американски щати през Цветан Василев, чийто акционер е била банка, подложена на наказания от Съединени американски щати? Колко коства приемането на лобистко законодателство?

Вижда се това, което аз и сътрудниците в прокуратурата приказваме от 2 години. И българските жители и институциите би трябвало да си отговорят желаеме ли да живеем в такава страна, желаеме ли това да продължава.
Нашите предшественици са показали отговорност.

Задавам си въпроса ние, през днешния ден, можем ли да проявим отговорност към народа и страната ни. Тези, които би трябвало да я поемат, оферират в последните години единствено избори.

Виждам говорене за промени, против които седи фактическа съсипия, опит да се разрушат българските институции, да се съсипе прокуратурата. Моята отговорност е да не разреша това да се случва. Да се заплашват магистрати, дами и майки, което се случва по едни каузи. Няма да разреша да се оказва напън върху сътрудници от Министерство на вътрешните работи, опити за заплашване, дискредитиране, за компроматна война.

Имаме потребност от българските институции, в миг, в който се намираме в невиждана рецесия, икономическа, обществена, а и конституционна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР