Имаме сключени 425 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност

...
Имаме сключени 425 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност
Коментари Харесай

Нанков: Имаме сключени 425 договора за почти 2 млрд. лв. по ОП „Региони в растеж” 2014-2020


Имаме подписани 425 контракта за безплатна финансова помощ на стойност съвсем 2 милиарда лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който откри годишното осведомително събитие на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес сме очевидци до какви ефикасни, съответни и устойчиви планове доближава европейската взаимност. Рушаща се и амортизирана културна полезност през днешния ден още веднъж е същински знак, възродена историческа и културна атракция, сподели Нанков за Музея за история на София и някогашната баня, където се организира събитието.

Той посочи, че дотук към този момент имаме 12 оповестени процедури на стойност 2,344 милиарда лева, което е 78% от общия бюджет на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020.

„ 2017 година беше извънредно значима за целта обучение. Договорихме 624 млн. лева за стойностно възобновяване на образователните заведения-детските градини, главните учебни заведения, висшите образователни заведения. Образователните стратегии, мотивацията на педагогическия състав, просветителната инфраструктура, са неразделна част от модерното европейското обучение. Всеки би предпочел да учи в актуализирано, оборудвано, с нова техника учебно заведение, а не да вървят на учебно заведение – мъчилище. И по този приоритет постигнахме не малко. През идната година ще надградим грижата си за подрастващото потомство ”, увери Нанков.

От своя страна Аурелио Сесилио, шеф на отдел „ България, Хърватска и Словения “ към Дирекция „ Управление на Административния потенциал ” към Европейска комисия посочи, че програмата „ Региони в напредък ” 2014-2020 е поддръжка на децата посредством просветителна инфраструктура и поддръжка в инфраструктурата за опазването на здравето.

Той бе безапелационен, че програмата е ориентирана към българските жители и има за цел да усъвършенства изискванията на живот от децата до възрастните хора като всичко това се прави по приобщаващ метод, програмата се пробва да прегледа и да отговори на потребностите на някои от децата в най-неравностойно състояние.

Той разяснява, че България е постигнала огромен прогрес да се забрани институционализацията на децата. „ Вече може да реализираме една цел – да предоставим на тези деца правата и изискванията, на които те имат право. Тази стратегия е ориентирана към общественото и икономическото развиване на българските градове. Три четвърти от популацията живее в градовете ”, съобщи Аурелио Сесилио.

Той добави, че програмата е ориентирана към жителите, като тя се добавя от други финансови принадлежности и има за цел да създаде всеобхватни интервенции – инфраструктурата, околната среда./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР