Имаме съдбовен момент с безпрецедентен шанс , кражбите и схемите

...
Имаме съдбовен момент с безпрецедентен шанс , кражбите и схемите
Коментари Харесай

Агенцията по горите става с ранг на министерство?

Имаме съдбоносен миг с невиждан късмет, кражбите и схемите да бъдат спрени. Това съобщи пред БНР инж. Александър Дунчев, народен представител от " Продължаваме промяната " и някогашен шеф на Изпълнителната организация по горите по отношение на изваждането на ИАГ от Министерството на земеделието към Министерския съвет.

Според него по този метод ще се спре с корупционните схеми и политиканстването.

Всеки виждаше до момента, че не лесовъдът дефинира разпоредбите в гората, а политици, кметове, регионални, мощни компании и това в този момент ще може да се промени, акцентира той.

Дунчев уточни, че стъпката се поддържа от четирите политически партии в ръководството, тъй че има политическо решение по тематиката за ориста на горите у нас.
 Горският бранш упорства за свое ведомство
Горският бранш упорства за свое ведомство

И горите да бъдат оповестени за част от националната сигурност

Той акцентира, че до момента в министерството , а експертите в тази област години наред са били държани на ниски заплати и най-хубавите от тях са избягали.

Държавната организация по горите ще взема решение политиката в горите, контролът в горите и това я прави с сан на министерство, а заплатите на инспекторите ще се вдигнат с 20% , разгласи Дунчев.

Държавните горски предприятия остават към Министерството на земеделието, с цел да се реши дали те ще имат най-вече търговски темперамент или ще се ръководят с оглед обществените функционалности на горите. Въпросните предприятия стопанисват 75% от всички държавни български гори.
 Директорът на Агенцията по горите заяви за напън върху него
Директорът на Агенцията по горите заяви за напън върху него " от горната страна "

Българската гора - под натиска на комерсиалния интерес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР