Имаме с 20% спад на туризма тази година, но с

...
Имаме с 20% спад на туризма тази година, но с
Коментари Харесай

Борисов: Туризмът спада с 20%, но 10% повече са приходите от алкохол

Имаме с 20% спад на туризма тази година, само че с 10% по-голям доход от алкохол, съобщи министър председателят Бойко Борисов в сряда при представянето на следващото тримесечно изследване за незаконната търговия с цигари, съгласно което контрабандата в края на юли е спаднала още до 3.4%, а постъпленията от акцизи върху тютюневите произведения за първите осем месеца на 2019 са с 9 на 100 повече по отношение на година по-рано.

Стотици милиони е резултатът за България от мониторинга на алкохола и горивата в рафинериите, сподели министър-председателят. " Сложихме 24-часов непрестанен мониторинг дестилационните колони. Пред всички рафинерии на входовете сме наредили колите на тол и приходите на горивата отидоха незабавно в напълно позитивна посока в бюджета. Днес сме дали 30 милиона повече за театрите и културата. Стотици милиони е резултатът за бюджета и за българските жители. А продължава да се написа, че държавното управление тотално се провали в разбиването на контрабандата, която преди нас беше доста мощно развита в България ", разяснява Борисов.

" Тези, които приказват за корупция, може да ги попитате, най-лесният метод да се изкарат пари е от контрабандата на цигарите, които разваляха цялата политическа класа, съдии, прокурори, граничари, митничари и още хиляди знайни и незнайни герои. Политическата воля на прокуратурата и службите, мисля че даде своя резултат ", продължи той.

Борисов даде образец по какъв начин митниците и Министерство на вътрешните работи са задържали над 62 тона нарязан тютюн. " Ако тези 62 тона тютюн ги превърнете в цигари, можете да сметнете какъв брой тира са. Колегите от Словакия и Унгария ми изрекоха признателност за работата на техните служби с нашата работа за Борба с проведената престъпност. Две големи банди в Унгария и Словакия са разрушени, сходно на България, където задържахме в Пловдив, с наше ноу-хау и наши консумативи. Така преди време беше с компактдисковете, в случай че си спомняте, като ги притисна страната те отидоха в Черна гора и на други места. Сега, когато видяха че в България няма късмет, започнаха да изнасят фабриките другаде. Но ние продължаваме с нашето съдействие с непознатите служби и най-малко 10-15 заводи отвън България, които с наши данни, с наша информация на службите до съседите, са разрушени ", описа още той.

През първото тримесечие на годината изследването за незаконните цигарени продажби, осъществени при броене на изхвърлените в кошчетата опаковки, регистрира спад на контрабандата с 0.6 на 100 до 3.8 %
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР