Имаме редкия шанс – тази територия, Балкани наречена - толкова

...
Имаме редкия шанс – тази територия, Балкани наречена - толкова
Коментари Харесай

Борисов за Гоце Делчев: Героите на Балканите стават ябълката на раздора, вместо да ни обединяват

" Имаме редкия късмет – тази територия, Балкани наречена - толкоз пропита с кръв, колкото едва ли на друго място има, ние, всички, да създадем един прелестен бизнес климат ", прикани министър председателят Бойко Борисов съседите ни, участници във Втория икономически форум в Пловдив. Събитието се провежда от Делфийския стопански конгрес с присъединяване на доста представители на гръцкия бизнес. Заедно с Борисов вземат участие министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов, участват Лиляна Павлова и Огнян Златев, който оглави Европейска комисия в Хърватска.

Борисов разяснява връзките на Балканите и българо-северномакедонския спор за Гоце Делчев. Той сравни революционера с Че Гевара, който, макар че не е кубинец, се е борил за свободата на Куба. Борисов чака България и Република Северна Македония да запазят положителните съседски взаимоотношения.

" Вместо тези герои със своята всеотдайност да ни сплотяват, стават ябълка на раздора ", възмути се министър-председателят. " Това са хора, които са се жертвали за богатството на всички хора в този район ", установи Борисов.

Всички на Балканите сме велики, означи той, само че заключи, че политиците в района имат разсъдък и опит. " Исторически ние сме се били с всички съседи, резултатът е, че районът на Балканите е изостанал. Сега обърнахме нещата. Надявам се да преодолеем всички компликации “, сподели още министър председателят Борисов.

" Понеже видях, че и турският и гръцкият дипломат са от двете ми страни - доста обезпокоително мина последният Европейски съвет ", осведоми ги министър-председателят. " България потвърди по какъв начин се прави по този начин, че без да визира ничии ползи, да бъде еднообразно потребна и за себе си, и за съседите ", заключи Борисов. 

" По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сложихме най-сложната тематика – рискова, сложна – европриобщаването на страните от Западните Балкани, уповавам се сътрудниците един ден ще оценят това “, съобщи министър-председателят. Премиерът акцентира, че България даде рестарт на тази процедура и изрази вяра, че на идната среща на страните от Берлинския развой в Познан ще бъде взето решение за взаимно домакинство следващата година на Република Северна Македония и България. 

Премиерът популяризира положителната икономическа среда за вложители. Той съобщи, че държавното управление продължава да строи и да ремонтира пътната инфраструктура на страната.

" Новите вложители гледат за какъв брой време тировете стигат до границата и по тази причина с финансовия министър Владислав Горанов разширяваме двойно КПП-то на Калотина, тъй като не може да се поеме трафикът “, уточни още министър-председателят в Пловдив. Той изброи значимите за района взаимни планове, по които се работи - пристанища, автомагистралите, жп линиите, газопроводи, като означи, че България продължава да се стреми към прогнозируема данъчна политика, понижаване на сивия бранш, квалифициране на работната ръка. 

Борисов сподели пред участниците във форума графика, която илюстрира икономическото развиване на страната през годините на Прехода. Той уточни по какъв начин кривата с индикаторите на Брутният вътрешен продукт се насочва към напредък в интервала на ръководство на ГЕРБ.

" Ако желаете, да спрем този напредък? ", обърна се риторично Борисов към представителите на бизнеса на форума. И добави: " Но този напредък се дължи на извънредно добра данъчна среда и работа на приходните организации. За последните 10 година два пъти са се вдигнали приходите ", сподели министър председателят.

Борисов репликира задочно БСП, която обещавала да подвига приходите на хората. " На приказки е доста елементарно - ще вдигнем приходите. Как, бе? Доходи се подвигат с тези хора - с бизнеса ", уточни към присъстващите бизнесмени в залата министър председателят. " С хората, които вършат Брутният вътрешен продукт и добавената стойност ", подсети Борисов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР