Имаме реалистични и необходими приоритети, които трябва да бъдат изпълнени

...
Имаме реалистични и необходими приоритети, които трябва да бъдат изпълнени
Коментари Харесай

Служебният министър на правосъдието представи реалистични приоритети, които да изпълнят


" Имаме реалистични и нужни цели, които би трябвало да бъдат изпълнени в този момент ". Това съобщи на брифинг служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

Приоритетите, които сме си фиксирали, отвън настоящата активност, са 5 на брой ". Той показа екипа си за идващите месеци-заместник-министри на правораздаването ще бъдат: Мария Павлова, Юлия Ковачева,Емил Дечев.

Той уточни като главен приоритет подготовката на законите по Националния проект за възобновяване и резистентност, които са изискване за втория транш на заплащане, който съставлява повече от 700 млн. евро.

Вторият приоритет за Зарков и служебното министерство е ефикасната реализация на закона за правосъдната власт, с който на европейските делегирани прокурори, се дава администрация. 

Днес влизат в действие последните промени в Закона за правосъдната власт, с които на европейските делегирани прокурори се дава администрация. Министерският съвет би трябвало да даде на Висшия правосъден съвет постройка за европейските прокурори.

Като идващ приоритет, министър Зарков означи работата по плана за градеж на нов затвор. Той уточни, че по някои параметри ще има преразглеждане на плана.

" Създаване на съвет за криминологически изследвания към министерство на правораздаването. България е единствената страна в Европейски Съюз, в която подобен съвет не действа, въпреки че страната ни има с какво да се гордее във връзка с науката криминалогия ", сподели Зарков. 

" Темата Шенген също е част от целите ни. Това е изключителна значима тематика за нас. Поставяме в дневния ред тази тематика ", добави още той.

" През последните години в обществото ни затихна тази тематика, а това е въпрос с голямо практическо значение за всеки български жител и бизнеса ", съобщи служебният правосъден министър.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР