Имаме ръст в регистрацията на безработни в последните дни. Много

...
Имаме ръст в регистрацията на безработни в последните дни. Много
Коментари Харесай

Деница Сачева: Първите плащания за затворени бизнеси - следващата седмица

Имаме растеж в регистрацията на безработни в последните дни. Много са аргументите, една от тях е затварянето на бизнес браншове, които не мислят, че могат да отворят след 21 декември. Това съобщи в предаването " Лице в лице " БТВ общественият министър.
" Новата помощ, която даваме на родители, които си гледат децата у дома се отпускат и за безработни. Не е нужно да се записват с цел да получат помощи. Критерият е подоходен, а не регистрацията на незает ", посочи Сачева. Тя добави, че за 7-8 работни дни по мярката за родителите 21 000 души са кандидатствали. " По мярката за затворените бизнеси първите заплащания ще бъдат направени идната седмица ", заяви министърът.
 Сачева: Ние сме съответни, работодателите не познават добре ограниченията Сачева: Ние сме съответни, работодателите не познават добре ограниченията
„ Прекалено доста ограничения има, те непрестанно се трансформират и работодателите не могат да обмислят тези ограничения, които се предлагат&ldqu...
" За туризма и хотелите те могат да аплайват по мярката 80 на 20. Когато не е затворен хотелът, с тази остатъчна активност, с която работи той би могъл да заплаща тези 20%. Далеч съм от мисълта, че всички бизнеси и проблеми са обхванати от всички типове ограничения. Няма универсална мярка, която да обхване всички бизнеси ", акцентира Сачева. Тя акцентира, че 1,1 милиарда лв. са изплатени на компании от общественото икономическото министерство. " Насърчавам всички да ревизират разпоредбите и да се срещнат с изискванията. Над 20 000 общо са работодателите, получили поддръжка с нашите ограничения ", разяснява още Деница Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР