Имаме проекти за дронове, но има ли смисъл от тях,

...
Имаме проекти за дронове, но има ли смисъл от тях,
Коментари Харесай

Гаджев предупреди за голям риск: Разходите за отбрана тепърва ще растат! Искаме одит

Имаме планове за дронове, само че има ли смисъл от тях, като гледаме уроците от войната? Не можем ли да влагаме в български компании и да имаме наши? Ако ние не подкрепяме стопанската система си, кой? Има компании, които са спечелили планове по Фонда за нововъведения на НАТО. Рискът самолетите F-16 да са подготвени, а да нямаме инфраструктура е огромен. Това би било огромен срам. Искаме да се направи одит. Това сподели депутатът от ГЕРБ–СДС Христо Гаджев в ефира на „ Денят онлайн “.
Според него да бъдат отделяни 2% за защита е тематика, по която има консенсус от болшинството.
„ Въпросът е по какъв начин ще бъдат разходвани. Съмненията за погрешно харчене постоянно ги има. Не единствено би трябвало да плащаме пари, а и да има резултат за българската стопанска система. Да не си вършим илюзията, че до 2030 година ще завърши модернизацията, разноските за защита занапред ще порастват. Mинистерствата на нововъведенията и на стопанската система би трябвало да се обединят с това на защитата, с цел да се финансират бъдещи планове “, съобщи Гаджев. И дефинира като несериозно забавянето на организацията за даване на военната помощ за Украйна от страна на Министерски съвет.
По думите му гибелта на Навални е била предизвестена, защото неведнъж е имало опити да бъде погубен.
„ Кончината му лиши света от един от най-големите антикорупционни деятели на съветските върхове. Това е огромна загуба за съветското общество, той се бореше то да бъде обикновено. Повечето недоволни от дълго време напуснаха Русия, тъй че да се откри последващо сплотяващо лице на съветската съпротива ще е мъчно. Беше погубен обединителят на естествените хора в Русия. Сигурността на Европа би трябвало наложително да се усъвършенства посредством създаване на отбранителни качества и развиване на нашите благоприятни условия, тъй че да дава отговор на веригата на доставки. Времената на мира май останаха зад нас “, счита той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР