Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и

...
Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и
Коментари Харесай

Фандъкова: По обособени трамвайни трасета ще се движат и автобуси

Имаме план по обособени трамвайни трасета да се движат и рейсове на градския превоз. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти по време на инспекция на построяването на нова постройка и обновяването на остарялата на 134 ДГ " Любопитко " в регион " Красно село ", съобщи " Фокус ".
" Това е процедура в доста европейски градове. Първата такава, над която се работи сега е на бул. " Константин Величков ", сподели още тя. " Успяхме да подменим с над 50% рейсовете от столичния градски превоз. Тази година чакаме първите 20 електробуса и над 60 газови рейса, с които ще подменим старите. Всяка мярка сама за себе си няма да даде толкоз огромен резултат, само че всички дружно дават резултат. Ние прилагаме всички ограничения, които се ползват в другите европейски столици ", сподели още тя.
" Най-голямото предизвикателство остава да работим за битовото отопление, което беше главен замърсител на въздуха тази зима. За мен главно остава разширението на газопреносната и топлопреносната мрежи. Това е най-екологичното отопление ", добави Фандъкова. " Около 50 км. велоалеи има в София. Виждаме, че велосипедистите стават от ден на ден. Работим доста интензивно по разширение и свързването на велоалеите. За мен това е значима мярка за подобряването на качеството на въздуха ", сподели още кметът на София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР